Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Марица загуби с 0:3 от Безие в група "А" на Шампионската лига

Марица (Пловдив) загуби от френския Безие (Безие) с 0:3 (17:25, 12:25, 20:25) в първия мач от група "А" на Шампионската лига, игран пред около 700 зрители в зала "Пале де Спор" в средиземноморския курорт Агд, и не успя да постигне така желаната първа българска победа в груповата фаза на елитната клубна надпревара.

В първия гейм изневери най-вече посрещането на българките, докато френският тим демонстрира много всеотдайна и ефективна игра на защита. Безие влезе в мача с 4:0, а по-късно със серия от шест поредни точки дръпна с 19:9. Американката Джаниса Джонсън увенча отличната си игра в гейма с успешна атака за последната точка – 25:17 за домакините. Във втората част Марица удържа натиска на съперника само до 8:8. След това дойдоха многото непредизвикани грешки, които помогнаха на Безие да се отприщи за разгромното 25:12. Опитите на треньора Иван Петков да намери конфигурацията, която да се справи по-ефикасно с трудно преодолимата противниковата защита, се оказаха неуспешни и в третия гейм. С помощта на четири аса Безие отново наложи надмощие и стигна до осем мачбола. С позакъснял щурм Марица спаси първите четири, но в крайна сметка с блокаут на Йейси Сото за 25:20 домакините затвориха мача с чиста победа.

Двете американки в Безие Джаниса Джонсън и Малина Терел станаха най-резултатни с по 14 точки. Най-резултатна за Марица в мача стана Таня Петкова с 10 точки.

В другата среща от група "А" тази седмица, турският ВакъфБанк (Истанбул) посреща германския Алианц МТФ (Щутгарт) в четвъртък, 22 ноември, от 18:00 часа. В следващия си мач от групата пък Марица домакинства на световните шампионки от ВакъфБанк на 20 декември от 18:00 часа в зала "Колодрума".



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Фарсът в Локомотив продължава

Помощник-треньорите на ПФК Локомотив (Пловдив) Атанас Стоилов, Мартин Митев и Никола Солаков излязоха с изявление, в което изразиха пълната си подкрепа към старши треньора на представителния отбор Любослав Пенев. Те обвиниха в лъжа спортния директор в оставка Илко Пиргов, който през миналия уикенд след загубата на "черно-белите" с 0:2 от Крумовград в..

публикувано на 03.10.24 в 18:10
БК

БК "Академик" започва сезона на 7 октомври срещу "Левски"

Националната баскетболна лига  обяви обновената програмата за новия сезон 2024/2025. Промяната се наложи след последователното отказване от участие на носителя на Купата на България "Черноморец" (Бургас) и тима на "Ямбол". Шампионатът ще стартира на 4 октомври (петък) в „Арена Шумен“, където от 18:30 часа домакините от "Шумен" ще посрещнат отбора на..

публикувано на 02.10.24 в 16:48
Никола Попов

Никола Попов ще свири дербито между "Ботев" и "Левски"

Никола Попов ще бъде главен съдия на дербито от 11-ия кръг на Първа лига между "Ботев" (Пловдив) и "Левски". Сблъсъкът на стадион „Христо Ботев“ е в събота, 5 октомври, от 20:00 часа. Помощници на Попов ще бъдат Мартин Венев и Димитър Димитров, а четвърти арбитър е Васил Минев. На ВАР-а ще са Валентин Железов с асистент Дениз Соколов, а съдийски..

публикувано на 02.10.24 в 09:25
БФС

Насрочиха "Вечното дерби" за 19 октомври

Дербито между Левски и ЦСКА ще се играе на 19 октомври от 15:45 часа на националния стадион „Васил Левски“. СТК на БФС утвърди програмата за още четири кръга от Първа лига. Както е известно, Вечното дерби трябваше да се състои на 14-и септември, но на тази дата стадион "Васил Левски" бе ангажиран за концерта на Андреа Бочели. СТК реши да размени осми с..

публикувано на 01.10.24 в 12:27

"Ботев" уреди контрола с "Крумовград"

"Ботев" (Пловдив) и "Крумовград" ще изиграят приятелски мач в предстоящата пауза за националните отбори в началото на следващия месец. Контролата между двата тима ще се състои на 12 октомври (събота) от 17:00 часа на футболен комплекс „Никола Щерев — Старика“ и ще бъде открита за привърженици. По-рано през сезона двата тима се срещнаха в шампионата,..

публикувано на 30.09.24 в 13:52