Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ботев (Пловдив) започна зимната си подготовка

23 състезатели се включиха в дебютната тренировка на Ботев (Пловдив), като единственото ново име в състава е привлеченият през зимната пауза Атанас Зехиров. Подготовка с "канарчетата" започнаха игралите под наем през есента младоци - Милко Георгиев, Радослав Апостолов и Атанас Ташолов.

Първото занимание пропуснаха всички чужденци в тима, които ще се присъединят към тима в следващите дни и до 10 януари групата на "жълто-черните" ще бъде събрана в пълен състав.

От сряда отборът влиза в лагерен режим на клубната база, където ще протече първият етап от зимната подготовка.

Отборът се раздели със защитника Йордан Минев и с нападателя Стивън Петков, който бе продаден на португалския Фейерензе. Наставникът на пловдивския тим добави, че вратарят Даниел Кайзер се прибира на 9 януари с разрешение на спортно-техническото ръководство.

„Смятам, че Даниел Кайзер ще приеме нашето предложение за нов договор“, зави Николай Киров. Той добави, че по-късно към Ботев ще се присъединят бразилците Джонатан Перейра, Густаво Афонсо и Диего Кампос.

Наставникът на „канарчетата“ добави, че на този етап няма постъпила конкретна оферта от Лудогорец за Серкан Юсеин. Неговият договор с Ботев изтича през юни и тогава той ще стане част от шампионите.

Младият талант Слави Шопов към когото интерес проявяват от италианския СПАЛ също започва подготовка с „жълто-черните“.

„Смехотворно е да искаш професионален футболист на нещо като проби, под наем, без пари за 6 месеца. Ако дойде сериозна оферта ще я коментираме. В договора на Слави Шопов има една клауза, че трябва да изиграе 30 мача с юношите и ние се опитваме да спазим тази клауза, но ще се опитаме да я променим“, заяви спортният директор на Ботев Адалберт Зафиров.

На този етап няма конкретни предложения за Тодор Неделев и вероятността да остане в Ботев до лятото е голяма. Клубното ръководство търси заместник на напусналия Стивън Петков. Има отправена оферта към Педро Еуженио, от когото се очаква отговор до няколко дни.

Според Николай Киров третото място на Тодор Неделев в класацията Футболист на годината не е достатъчно признание за футболиста. Той е трябвало да бъде по-нагоре, но в крайна сметка такава е била волята на спортните журналисти в България.

Първите две седмици от подготовката на „жълто-черните“ ще бъдат в Пловдив. На 23-и януари е първата контрола на пловдивчани, която е срещу Локомотив (Горна Оряховица).

На 24-и януари ботевистите заминават на 10-дневен лагер в Лара, Анталия. По време на лагера момчетата на Николай Киров ще изиграят пет контролни срещи, които са на следните дати:

26.01 – Ботев (Пловдив) – Радник Сурдулица (Сърбия)
29.01 – Ботев (Пловдив) – Пяст Гливице (Полша)
31.01 – Ботев (Пловдив) – Слован Либерец (Чехия)
02.02 – Ботев (Пловдив) – Криля Советов (Русия)
04.02 – Ботев (Пловдив) – Шахтьор Донецк (Украйна)

Футболистите, взели участие в първата тренировка за годината: Иван Чворович, Мартин Димитров, Стелиан Ангелов, Филип Филипов, Атанас Зехиров, Кристиан Димитров, Радослав Терзиев, Костадин Ничев, Лъчезар Балтанов, Серкан Юсеин, Тодор Неделев, Васил Шопов, Антонио Вутов, Станислав Шопов, Иван Василев, Запро Динев, Радослав Апостолов, Милко Георгиев, Атанас Ташолов, Благовест Данчев, Атанас Янков, Станислав Работов, Димитър Тонев



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията
Тодор Неделев и бременната Анита

Тодор Неделев стана баща на момиче

Халфът на "Лудогорец" и бивш капитан на "Ботев" Пловдив (Тодор Неделев) вече е горд татко на момиче. Неговата половинка Анита го дари днес с дъщеря, която щастливите родители кръстиха Елиа. Бебето е в отлично здравословно състояние и с перфектни мерки - 3,6 кг. тегло и 50 см. височина. Анита и Тодор изказват благодарност на д-р Светлана Петрова,..

публикувано на 17.09.24 в 16:51
ЦСКА (София) с класика в

ЦСКА с 3:0 като гост на Локомотив (Сф)

ЦСКА победи "Локомотив" (София) с 3:0 като гост в мач от изтегления 12-и кръг в Първа лига. На стадиона в квартал "Надежда" "червените" стигнаха до първи успех под ръководството на Александър Томаш и го направиха при завръщането на верните си привърженици. Клубът бе наказан заради ексцесиите в баража с ЦСКА 1948 в края на миналия сезон. Томаш, който в..

публикувано на 17.09.24 в 09:39
Янаки Милев

Милев обърна Аревало и осигури победа за България над Салвадор

Янаки Милев спаси три мачбола и България се наложи над Салвадор с 3:2 победи за Купа „Дейвис“ България постигна много трудна, но изключително сладка победа над Салвадор с 3:2 успеха в мач от Световна група II за Купа „Дейвис“. В последната среща на сингъл Янаки Милев спаси три мачбола и победи с 2:6, 6:1, 7:6(6) Марсело Аревало (шампион в мъжките двойки..

публикувано на 16.09.24 в 16:42
Дъжд прекъсна мача на Радулов снощи

Илиян Радулов довърши Фуентес, България - Салвадор 2:2

Дебютантът Илиян Радулов доигра по перфектен начин мача си срещу Хуан Карлос Фуентес и го победи с 6:1, 6:2, като по този начин България изравни резултата срещу Салвадор на 2:2 успеха. Срещата от Световна група II за Купа "Дейвис" бе подновена на кортовете на ТК "Локомотив" (Пловдив) след като снощи дъждът прекрати двубоя само гейм преди окончателната..

публикувано на 16.09.24 в 13:36
Сангаре вкара два гола за

Победи за "Левски" и "Лудогорец", ЦСКА играе днес

Левски се наложи над ЦСКА 1948 с 4:2 като гост в среща от изтегления 12-и кръг на Първа лига. "Левски" откри резултата в16-ата минута. Евертон Бала центрира в наказателното поле, където Мустафа Сангаре простреля с глава Петър Маринов за 1:0. Десетина минути по-късно отново Сангаре бе в прегръдките на съотборниците си, след като засече подаване от..

публикувано на 16.09.24 в 11:34