Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Мира Кацарова представя IMAGINE в Дома на културат в квинтет с лидер Мирослав Турийски и оркестъра на ДО "Пловдив"

Мира Кацарова гостува на "Треска в събота"

„Музиката е най-великото нещо, тя е утешител на тъгите ни, това е пространството, в което аз се чувствам спасена“

Откровено за музиката и джаза като кауза ще говорим в „Треска в събота“ с джаз певицата, носител на награда "Пловдив" за 2017 г и организатор на „Пловдив джаз фест“, Мирослава Кацарова.

Разговорът ни в студиото на Радио Пловдив ще е дни преди проектът на Мирослава Кацарова  IMAGINE да бъде представен на пловдивска сцена. Концертът ще е в Дома на Културата "Борис Христов". В него ще участват квинтет с лидер Мирослав Турийски и оркестъра на ДО "Пловдив" с диригент Константин Добройков.

В програмата са включени произведения от 20 век, препрочетени в нови, съвременни аранжименти в джаз стилистика, преплетена със симфонична изказност, пояснява Мирослава Кацарова.

Целият разговор с нея можете да чуете в предаването Треска в събота на 12.01.2019 г. от 12.00 до 15.00 часа.

През месец ноември 2019 г. предстои петото поредно издание на „Пловдив джаз фест“, част от програмата на Пловдив ЕСК 2019,

„Пловдив джаз фест“ се организира с подкрепата и партньорството на Общинска фондация „Пловдив 2019“. Фестивалът е част от програмата на Пловдив – Европейска столица на културата 2019.

Досега в рамките на джаз форума са гостували имена като носителят на Грами - певецът Кърт Елинг, шведската джаз певица Виктория Толстой (потомък великия руски писател Лев Николаевич Толстой) заедно с най-добрия скандинавски пианист Якоб Карлсон, бразилската  боса нова дива Росалия Де Соуса, Ричард Бона, наричан от феновете  „африканския Стинг“, едно от най-ярките имена в съвременния китарен свят Майк Стърн с общ проект с барабаниста  Дейв Уекъл, световноизвестният пианист Джейсън Моран, саксофонистът Дони Маккаслин, Джошуа Редман с неговото трио…

На последното издание на „Пловдив джаз фест“ гостуваха още бразилската певица и пианистка, носител на Награда Грами Елиане Елиас, американската джаз изпълнителка и пианист Дина ДеРоуз, един от най-големите басисти в историята на джаза Дейв Холанд заедно със саксофониста Крис Потър, както и норвежката джаз легенда -саксофонистът Ян Гарбарек, заедно с роденият в Индия перкусионист от световна величина  Трилок Гурту.






Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Красивите сгради на Пловдив в рисунки и разкази на ученици

Ученици рисуват пловдивски сгради със статут на културни ценности в тридневен пленер и разказват на пловдивчани за изобразяваните архитектурни обекти.  Рисунките ще са дело на възпитаниците на Националната художествена гимназия „Цанко Лавренов”. Връстниците им от Хуманитарната гимназия „Св. Св. Кирил и Методий“ ще представят кой архитект е..

обновено на 02.07.24 в 11:22

"Обичайните заподозрени" тази вечер в Пловдив

Стефан Вълдобрев и групата му "Обичайните заподозрени" излизат тази вечер на сцената на Летен театър "Бунарджика". Концертът започва от 20.30 часа и включва хитове на бандата.   "Обичайните заподозрени" ще представят новия си албум "!Удивителни Въпросителни?", който излезе на 20 май.  Албумът съдържа 11 жанрово и тематично разнообразни песни,..

публикувано на 02.07.24 в 08:44

Маестро Диан Чобанов за новата си роля в Операта

В последната неделя на юни в предаването Клуб "Неделя" гостува Маестро Диан Чобанов, който от края на януари тази година е и  директор на Държавна опера – Пловдив.  За приоритетите, които е определил като най-важни в своята работа, за все по-засилващата нужда на институцията под тепетата от собствена сграда, за ролята на Концертна зала днес и..

публикувано на 01.07.24 в 16:35

Михаил Вешим: Смешното и сериозното вървят ръка за ръка

В последната неделя на юни, гост в първия час на предаването Клуб "Неделя" бе журналистът и писател Михаил Вешим. За хумора като такъв и има ли той почва у нас, както и дали  чувството за хумор напоследък намалява или се увеличава, той сподели: "Незнам кой прави изследвания през годините в тази посока дали чувството за хумор намалява или се..

публикувано на 01.07.24 в 15:38

Любомир Караджов празнува РД с фотоизложба "Провокативо"

С фотоизложбата „Провокативо“ преподавателят по медии и пиар проф. Любомир Караджов отбелязва своя 60-и рожден ден. Експозицията е подредена в Зеленото училище (учебна база на АМТИИ на гърба на Къща „Ламартин“) в Стария град. „ Всичките обекти са снимани с мобилен телефон, като образите са експонирани върху канаваца – платно..

публикувано на 01.07.24 в 12:01