Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ботев направи 1:1 като гост на шампиона Лудогорец

Ботев завърши наравно 1:1 при гостуването си на Лудогорец в среща от 22-ия кръг на Първа лига. Двата тима разделиха по точка след равностоен двубой помежду си в Разград, след като си размениха по едно попадение през второто полувреме.

Шампионите поведоха чрез Джоди Лукоки в 47-та минута, а в 68-ата Антонио Вутов изравни с втория си гол от началото на футболната пролет, след като в предишния кръг срещу Славия отново негово попадение донесе три точки в актива на Ботев.

Възпитаниците на Николай Киров започнаха добре мача и още в началото Тодор Неделев от фаул в 7-ата и Еберт Кардосо минута по-късно затрудниха максимално вратаря на Лудогорец Пламен Илиев, но националът реагира добре и успя да опази отбора си от ранен пасив.

Едва осем минути преди почивката домакините създадоха първата си реална опасност пред вратата на Даниел Кайзер. Джоди Лукоки проби по десния фланг и центрира ниско на първа греда към Вандерсон, който стреля в аут.

В последната минута на полувремето „канарчетата“ организираха добра атака, Антонио Вутов влезе в наказателното поле отляво и подаде по земя в малкия пеналт, но Лъчезар Балтанов закъсня с малко и не успя да стигне до топката.

Втората част започна доста неприятно за пловдивчани. По-малко от две минути след нейното начало „зелените“ от Разград поведоха чрез Лукоки, който засече на празна врата центриране на Антон Недялков отляво за 1:0.

В 56-ата минута отново Лукоки можеше да отбележи втори гол, но стреля покрай вратата, след като първоначално бе изпуснат, а след това и затруднен максимално с общи усилия от отбраната в жълто-черно.

В средата на втората част Ботев успя да изравни с красиво попадение на Антонио Вутов. Авторът на победния гол от двубоя със Славия в миналия кръг се разписа във втори пореден мач, а асистенцията отново бе дело на Тодор Неделев. Осмицата на Ботев стигна с рейд до ъгъла на наказателното поле, откъдето центрира на далечната греда към Вутов, който стреля от въздуха, топката се заби в земята и прехвърли Пламен Илиев за 1:1.

В 80-ата минута Даниел Кайзер направи важно спасяване срещу Яцек Горалски. Халфът на домакините се измъкна на стрелкова позиция сам срещу полския страж, който не потрепна и отрази отправения в тялото му удар.

До края на мача пред двете врати не се случи нищо интересно и двата отбора закономерно не излъчиха победител.

За съжаление дълбоко в края на добавеното време на мача голмайсторът на Ботев Антонио Вутовполучи директен червен картон за реплика към съдията Станислав Тодоров и ще пропусне срещата с Верея в следващия кръг.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията
Тодор Неделев и бременната Анита

Тодор Неделев стана баща на момиче

Халфът на "Лудогорец" и бивш капитан на "Ботев" Пловдив (Тодор Неделев) вече е горд татко на момиче. Неговата половинка Анита го дари днес с дъщеря, която щастливите родители кръстиха Елиа. Бебето е в отлично здравословно състояние и с перфектни мерки - 3,6 кг. тегло и 50 см. височина. Анита и Тодор изказват благодарност на д-р Светлана Петрова,..

публикувано на 17.09.24 в 16:51
ЦСКА (София) с класика в

ЦСКА с 3:0 като гост на Локомотив (Сф)

ЦСКА победи "Локомотив" (София) с 3:0 като гост в мач от изтегления 12-и кръг в Първа лига. На стадиона в квартал "Надежда" "червените" стигнаха до първи успех под ръководството на Александър Томаш и го направиха при завръщането на верните си привърженици. Клубът бе наказан заради ексцесиите в баража с ЦСКА 1948 в края на миналия сезон. Томаш, който в..

публикувано на 17.09.24 в 09:39
Янаки Милев

Милев обърна Аревало и осигури победа за България над Салвадор

Янаки Милев спаси три мачбола и България се наложи над Салвадор с 3:2 победи за Купа „Дейвис“ България постигна много трудна, но изключително сладка победа над Салвадор с 3:2 успеха в мач от Световна група II за Купа „Дейвис“. В последната среща на сингъл Янаки Милев спаси три мачбола и победи с 2:6, 6:1, 7:6(6) Марсело Аревало (шампион в мъжките двойки..

публикувано на 16.09.24 в 16:42
Дъжд прекъсна мача на Радулов снощи

Илиян Радулов довърши Фуентес, България - Салвадор 2:2

Дебютантът Илиян Радулов доигра по перфектен начин мача си срещу Хуан Карлос Фуентес и го победи с 6:1, 6:2, като по този начин България изравни резултата срещу Салвадор на 2:2 успеха. Срещата от Световна група II за Купа "Дейвис" бе подновена на кортовете на ТК "Локомотив" (Пловдив) след като снощи дъждът прекрати двубоя само гейм преди окончателната..

публикувано на 16.09.24 в 13:36
Сангаре вкара два гола за

Победи за "Левски" и "Лудогорец", ЦСКА играе днес

Левски се наложи над ЦСКА 1948 с 4:2 като гост в среща от изтегления 12-и кръг на Първа лига. "Левски" откри резултата в16-ата минута. Евертон Бала центрира в наказателното поле, където Мустафа Сангаре простреля с глава Петър Маринов за 1:0. Десетина минути по-късно отново Сангаре бе в прегръдките на съотборниците си, след като засече подаване от..

публикувано на 16.09.24 в 11:34