Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Доброволчество и гражданска активност във "Вход свободен"

| обновено на 26.02.19 в 09:32

Когато не знаеш какво да правиш, направи някому добро, казват старите, и в това днес намираме толкова силна човешка мъдрост! Да направиш добро, заради доброто! Не за благодарност, не за похвала!

 Някакво неписано правило е, че на който ти помогне, трудно можеш да се отблагодариш. Друг житейски закон е, че на когото си помогнал, често забравя ...

Вселенската идея на правдата, навярно се крие в това, че не бива да правим добро с надеждата за отплата, а по силата и необходимостта на самото добро!

Мислите си обгръщаме във философия по никое време, темите ще подчиним на доброто във вторник!

Доброволчеството е добрина и всяко живо същество заслужава искрица добрина в живота си!

Имаме ли традиции в доброволчеството, какви са нагласите на българите от различни поколения? Ще успеем ли да събудим отговорността и състраданието си?  Тези и други въпроси поставяме във „Вход свободен“ , и търсим отговорите им с помощта на нашите събеседници.

Днес ви срещаме с Марина Кисьова – учредител на академия „Екатерина Каравелова“, в разговор за инициативата „Тя в Пловдив“.  

Година след създаването си, Академия „Екатерина Каравелова“ е вдъхновение за много млади жени у нас. Като дава глас на невидимите, но пълни с ценности и смисъл жени, академията върви по стъпките на бележитата българка, чието име носи, и оставя следи в историята на съвременното женско движение.

„На кино“ ви срещаме с философията в творчеството на братята Фарели.

В „Еко аларма“  - предупреждения и решения за по-чиста планета Земя.

Доброволчеството като основа на успешното и благоденстващо общество, като възможност за себеусъвършенстване – разглежда и колегата Жоро Пеев в рубриката „Предразсъдъци и следразсъдъци“.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

"Точно днес" - протести и туризъм

Утрото с Радио Пловдив на 20 септември започва с актуалните теми и събития. Минаваме през два протеста, студентска конференция на тема съвременно изкуство, за да стигнем до туристическия сезон. Ето и темите и събеседниците. Фармацевтите готвят протести заради продажбата на лекарства с автомати. Какви са притесненията им питаме председателя на..

публикувано на 19.09.24 в 16:48

В симбиоза с „Вход свободен“

Привличаме вниманието ви с интересни акценти. Гостува ни Борислава Димитрова. Коментираме събитието „Еко-ЗооСимбиоза“, на 21 септември, в събота, в парк „Каменица“. С психотерапевта Кремена Станилова говорим за нуждата от отпускането, в рубриката „Брейнсторминг“. Очаквайте и рубриката „Предразсъдъци и следразсъдъци“, с Жоро Пеев...

обновено на 19.09.24 в 09:40

Как ни променя есента - "Точно днес"

България да получи ресор "Стартъпи, проучвания и иновации" в следващия състав на Европейската комисия предложи председателят ѝ Урсула фон дер Лайен, като обяви номинираните. Сред тях е и бившата външна и правосъдна министър в България Екатерина Захариева, която ще отговаря за иновациите на европейско ниво. Тази информация отзвуча в..

публикувано на 18.09.24 в 18:31

Йордан Велчев в „Добро утро, ден!“

В рубриката „Добро утро, ден!“ тази седмица ни гостува Йордан Велчев – писател, поет, историк, изследовател и бивш художествен ръководител на Регионален телевизионен център-Пловдив. Два пъти е носител на наградата „Христо Г. Данов“ за принос в българската книжовна култура и два пъти печели награда „Пловдив“ за литература. „Най-голямата..

обновено на 18.09.24 в 15:53

Динамична сряда с "Вход свободен"

За предстоящия рецитал на световноизвестната пианистка Донка Ангъчева и за номинацията й за "Будител на годината 2024", ще си говорим с нея днес. В разговора ни очаквайте подробности и за програмата на събитието с вход свободен. В сряда спорим добронамерено и градивно в рубриката "За и против" с Дора и Дарина. Започваме след новините в 13.

публикувано на 18.09.24 в 09:30