Казват, че готвенето било като любовта – или трябва да се отдадем изцяло, или трябва да се откажем! Предпочитаме първото, и добавяме дори глътка качествено уиски за разкош!
Да, точно така! Добрата храна и доброто питие са нашите гурме водители във „Вход свободен“ днес.
Преди да хапнем и да пийнем, обаче ще Ви поканим „В аванс“ на ежегодния международен танцов конкурс “Дъга от таланти“. Как ще преминат трите състезателни и дни и какво ново ще види публиката тази година - отговорите от Кремена Шопова, главен художествен ръководител на сдружение за изкуства ЕРА 3000 и председател на Българска федерация по спортни и танцови дисциплини.
Предпразнично и с усмивка ще Ви почерпим и с няколко капки от келтската „вода на живота“. Хроникьор по темата и основен Разказвач на уиски приказки ще бъде Гаро Узунян – за уискито, по неговият начин!
За финал, посрещаме заедно и за 12-та поредна година Национална кулинарна купа на България 2019г. Единственият по рода си конкурс, в който наред с класическите дисциплини за „Най – добър Кулинарен отбор на България", „Най – добър Готвач на България", „Най – добър Сладкар на България"и т.н. ни очакват и много нови интересни и предизвикателни такива. Но за да не пресолим основното за днес, и за да стигнем безаварийно до десерта, още пикантерии около събитието очаквайте от Шеф Иван Манчев.
Бъдете с „Вход свободен“! На линия сме веднага след новините в 12:00!
Последното работно утро на седмицата посрещаме с актуалните теми в Пловдив, но към тях ще добавим и културните прояви, които правят плавен преход към почивните дни, ето какво ще чуете във времето до 9.30 часа: Усещане за цени. Повечето българи отчитат увеличение, за разлика от политиците. Има ли спекула и колко адекватни са набелязаните мерки..
Ружка Генова е наш гост в първата седмица на март 2025 година. В края на 2022 година международната майсторка по шахмат бе обявена за училищен ръководител №1 от Министерството на младежта и спорта. Ружка Генова е директор на Спортно училище „Васил Левски“- Пловдив от 1 юли 2019 година, преди това от 2001 до 2013 година е била заместник-директор..
За някои храната е изкуство, за други поезия поднесена в чиния, но почти винаги овкусена с много подправки и не на последно място доза чиста емоция! Замисляли ли сте се колко често посягате към храната не от глад, а от стрес, скука, тъга или дори радост? Това е емоционално хранене – навик, който може да ни отдалечи от здравето и хармонията със..
Пчеларите тази година очакват по-ниски добиви от мед. Какви са причините, ще се отрази ли това на цените и какви са изпитанията пред бранша ще коментираме с Борис Бормалийски, пчелар от района на Хисаря и председател на Асоциация професионално пчеларство. И още проверки в салоните за маникюр и педикюр предстоят от началото на септември,..
В седмицата, в която Радио Пловдив отбелязва 70 годишен юбилей, гост в рубриката ни „Добро утро, ден!“ е директорът на радиото Чавдар Каришев. Той е дългогодишен журналист. Започва работа в Радио Пловдив в 1989 – годината на промяната за България, с всички последващи негативи и позитиви. През 1992 година Чавдар Каришев става главен..