Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Мерките за сигурност затварят временно АМ "Тракия" и улици в Раковски

Временна организация на движението по АМ Тракия, затворени улици в Раковски, КПП-та на площадите пред цървките в Раковски, огнеборци, екипи на Спешна помощ и БЧК - това са част от мерките за сигурност, които бележат визитата на папа Франциск в Раковски днес. 

Визитата на папа Франциск в Раковски променя преди обяд движението по автомагистрала Тракия в посока Бургас. Пътуващите ще се отклоняват от магистралата по пътен възел „Запад“ – Пловдив на 115 км и ще се връщат на нея по пътен възел „Плодовитово“ на 165-ти км. В следобедните часове ще бъде създадена временна организация по обратен ред.

Затворен за автомобили след час вече ще е основният път от Стряма за Раковски - квартал Парчевич и квартал Генерал Николаево до ул. „Москва“. Другият затворен участък ще е бул. „Георги Раковски“ от ул. „Москва“ до църквата „Свети Архангел Михаил“ в Секирово. Така между Генерал Николаево и Секирово ще може да се минава само пеш. А за колите са осигурени два буферни паркинга с 4000 места общо. В Генерал Николаево той е покрай стадиона „Георги Раковски“, а в Секирово - до пътя за село Отец Кирилово. 

Папа Франциск се очаква да пристигне с папамобила си в Раковски в 10 и половина и ще тръгне към храма „Пресвето сърце Исусово“ от автогарата на Генерал Николаево.

От вчера и днес затворени за движение там са улица"Москва" от кръстовището на „Михаил Добромиров“ до „Мусала“ и улица "Филип Станиславов" от кръстовището на „Михаил Добромиров“ до „Добрич“. В  квартал "Секирово" затворена ще е улица " Цанко Дюстабанов" от кръстовището на „Никола Вапцаров“ до „Петър Богдан“ и кръстовището от „Никола Вапцаров до „11 август“.

В 8 часа започва пропускането на хора през Контролно-пропускателните пунктове на площад „България“.  Съветът на властите е до 9, 30 местата да се заемат. Ще се влиза свободно, без специални пропуски, но след проверка за тежки и обемисти багажи. Няма да се допускат посетители във видимо нетрезво състояние и маскирани, забранени са огнестрелни оръжия, боксове, бутилки, парфюми и летящи дронове, съобщи директорът на МВР Пловдив  старши комисар Атанас Илков. Разрешени са чадърите, дъждобраните и бутилките от по половин литър, но не и алкохол. 

На площад „Европа“ пред храма „Свети Архангел Михаил“ в Секирово ще се влиза също след проверка. Достъпът до площада ще е отворен от 13,30.

По пътищата и кръстовищата към подходите за Раковски движението ще регулират служители на „Пътна полиция“. Ще дежурят и огнеборци. А на КПП-тата, освен полицаи, ще са разположени и екипи на Спешна помощ и БЧК. 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Още от категорията

Градушка и порой съсипаха реколта и пътища в село Славейно

Градушка и проливен дъжд унищожиха посеви на жителите в смолянското село Славейно, каза за БТА Милена Апостолова - жител на селото. Всичко е унищожено, кой каквото има в градините - домати, краставички, тиквички, фасул, цветя, добави Апостолова. Пътят към една от махалите в селото е затворен заради свлачище. Паднала е и подпорна стена под един от..

публикувано на 20.08.24 в 22:22

Разбиха голяма пловдивска група трафиканти на бежанци

Окръжна прокуратура-Пловдив привлече като обвиняеми седем мъже за участие в организирана престъпна група за трафик на мигранти. Арестувани са двама граждани на Йордания, като единият от тях е със статут на постоянно пребиваващ у нас, един австрийски гражданин от сирийски произход, двама сирийци, постоянно пребиваващи у нас и още един български..

обновено на 20.08.24 в 18:49

Костадин Тотев е новият управител на ВиК – Смолян

Тотев бе представен днес пред служителите на дружеството от заместник областния управител Красимир Даскалов.  Той посочи, че на първо място ще се заеме с възстановяване на нормалното водоподаване за населението, тъй като са недопустими аварии като тези в Мадан, Девин, Малка Арда и Павелско. Първоначалната информация е,  че предприятието е доста..

публикувано на 20.08.24 в 15:49

Удължиха до края на годината срока за строеж на новия мост до Първомай

Дейностите по строителството на новия мост над река Марица на пътя Плодовитово – Асеновград, в участъка между Първомай и село Градина, се удължават до декември. Те бяха преустановени от март до 17 юни, за да се опазят популациите на животинските видове в защитените зони на „Река Марица“ По тази причина срокът за приключване на строителството е..

публикувано на 20.08.24 в 14:25

Арестуваха млади шофьори, опитали да избягат от полицейски проверки

22- годишен шофьор, опитал се да избегне полицейска проверка, е задържан в Трето РУ в Пловдив. На централния бул. „Цар Борис III Обединител“ полицейските служители подали сигнал със стоп-палка към мъжа зад волана на лек автомобил „Фиат“. Вместо да спре на указаното място, той ускорил и избягал.  Преследваният автомобил се ударил странично в друга..

публикувано на 20.08.24 в 12:29