Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Отбелязват 74 години от Деня на победата

Снимка: БГНЕС

74 години от победата над хитлерофашизма ще отбележи Областният съвет на БСП Пловдив. Панихидата в памет на загиналите руски войници ще е на  Руските гробища. 

По-късно пред Дома на културата ще е шествието „Безсмъртният полк“, а пред паметника Альоша ще се проведе тържествен митинг-заря. 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията
Задържаните братя за убийството в Столетово

В Столетово организират бдение в памет на убития Борис

Бдение в памет на убития Борис Кисьов с искане за справедливост ще се състои днес от 11.00 ч. в карловското село Столетово. Организатор е новосформираният инициативен комитет “Столетово - единни за справедливост”.  Среднощно убийство шокира хората в с. Столетово Присъстващите ще поднесат цветя и ще запалят свещи пред дома на Кисьов.  В..

обновено на 12.10.24 в 07:34

Локализираха пожара в депото на Цалапица

През нощта е локализиран пожарът в сметището край Цалапица.  Запали се сметището на Цалапица, четири пожарни гасят пламъците Шест пожарни екипа се борят с пламъците от късно снощи, като са работили цяла нощ заедно с тежка техника. Осигурени са и инертни материали за гасенето.  Тази сутрин в района заваля дъжд, който се очаква да помогне за..

публикувано на 12.10.24 в 06:51

Жители на Трилистник излизат на нов протест

Жители на селата Трилистник, Скутаре и Рогош в община "Марица" излизат на протест заради забавеното изграждане на жп-надлез между селото и Рогош. Протестът е насрочен за 11.00 ч. край строящото се съоръжение.  Трилистник протестира заради недовършен жп надлез Хората обвиняват НКЖИ за огромното забавяне в строителството, което по думите им, е..

публикувано на 12.10.24 в 06:50

Запали се сметището на Цалапица, четири пожарни гасят пламъците

Гори депото за битови отпадъци в Цалапица. Запалването е станала късно вечерта.  Четири автомобила на пожарната се опитват да овладеят огъня, обхванал около 200 квадратни метра. Те ще останат да дежурят през цялата нощ. Над Пловдив и Стамболийски се усеща миризмата от горящото сметище, но първите данни от стационелните станции на РИОСВ не..

публикувано на 12.10.24 в 00:24

Разследват полицай от Велинград за секс с непълноетна

Полицай от РПУ Велинград е бил задържан за 24 часа, заради сигнал, че е упражнил сексуално посегателство над непълнолетно момиче. По случая е образувано досъдебно производство. Веднага след получаването на сигнала, полицейският инспектор е бил задържан от служители на "Дирекция вътрешна сигурност" на МВР със съдействието на полицаи от областното..

обновено на 11.10.24 в 19:46