Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Оставиха в ареста фермера от Болярино и ромите, крали в имота му

Десетки пъти съм обиран, полицаите ми казаха да пия една студена вода!


Фермерът от Болярино, който блъсна и уби в стопанството си 30- годишния Петър Гаджанов, остава в ареста. Съдът прие тезата на прокуратурата за умисъл при извършване на престъплението. 


В нощта на 11 срещу 12 май, в землището на с. Болярино,  кипърецът Димитракис Пирилис  съзнателно  е причинил смъртта  на един от групата роми, нахълтали във фермат аму, за да крадат крави, твърди прокуратурата. 

В съдебната зала днес обвинението беше категорично, че 60-годишният Пирилис трябва да остане в ареста, защото е извършил  умишлено убийство. Според прокурора, при по-лека мярка той би могъл и да избяга от страната, тъй като има само кипърско гражданство,  без българско.  

На това Димитракис Пирилис отговори, че отдавна е подал документи за постоянно местожителство. 

От своя страна защитата на фермера увери, че се касае за фатална случайност и нещастен инцидент, а не за умишлено убийство.

Самият Димитракис Пирилис заяви в емоционално обръщение към съда, че през 17-те си години у нас, е работил в много тежка за бизнес среда и е бил многократно обиран. 

От кражбите е понесъл и много загуби, а когато подавал сигнал и оплакване в полицията от там му отговаряли "да пие е една студена вода".

Междувременно Пловдивският районен съд остави в ареста  двамата роми, задържани за кражба край Болярино. 

28-годишните Ангел Гаджев и Ангел Иванов опитали да откраднат две крави от фермата на кипърския бизнесмен Димитракис Пирилис, заедно с трети съучастник, който починал, прегазен от колата на собственика. 

Прокуратурата поиска задържане под стража и за двамата, тъй като са имали предишни криминални прояви, а на местопрестъплението кравите били завързани с въжета.  

Гаджев е осъждан девет пъти, включително и ефективно за кражби, а Иванов е с условна присъда. Защитата пък поиска домашен арест за двамата, тъй като били отишли за люцерна. 

В крайна сметка съдът прецени, че са налице предпоставките за вземането на най-тежката мярка за неотклонение. Определението подлежи на обжалване и протест, а при такива заседанието в окръжния съд се насрочва за 23-ти май. 

Двамата заловени крадци



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

20-годишен водач пострада при катастрофа край Ягодово

Катастрофа е възникнала около 17.30 ч. на входа на с. Ягодово, съобщиха от пловдивската полиция.  Според първоначалната информация, 20-годишен водач не спрял с микробуса си на знак "стоп" и бил ударен от движещ се с предимство тежкотоварен камион.  Алкохолните проби на двамата водачи са отрицателни, посочват от полицията. Младежът е откаран в..

публикувано на 19.09.24 в 17:38

Оставиха в ареста 3-мата, отвлекли и пребили мъж заради чат

Кметският наместник на хисарското село Мало Крушево и бивш кмет на Красново Цвятко Истилянов, синът му Петър и неговият приятел Валентин Джевизов остават в ареста. Това реши преди минути Районният съд в Пловдив, като мярката подлежи на обжалване пред Окръжния съд. Трима в ареста, пребили мъж за чат с жената на един от тях Тримата са..

публикувано на 19.09.24 в 17:32

Задържаха ало измамник, ощетил пенсионери с близо 27 000 лв.

Районната прокуратура в Пловдив задържа под стража за 72 часа 25-годишен мъж за извършени телефонни измами за близо 27 000 лева. Повдигнато му е обвинение за имамите, при които са пострадали двама пенсионери на 77 и 75 години. По делото е установено, че на 21 юни тази година в дома си в Пловдив непознат мъж позвънил на единия пенсионер, като се..

публикувано на 19.09.24 в 17:16

100 000 коли влизат в Пловдив всеки ден, отчете общината

Между 75 и 100 хил. моторни превозни средства всеки ден влизат в Пловдив, сочат данни на данъчната служба за регистрираните МПС на територията на община Пловдив, от "Пътна полиция" и общинското предприятие "Организация и контрол на транспорта", съобщи заместник-кметът по строителство, инвестиции и общинска собственост на Община Пловдив инж. Тошо..

публикувано на 19.09.24 в 16:50

След промени в ЗДвП камерите на ТОЛ системата ще засичат средна скорост

До края на годината камерите на ТОЛ системата имат готовност да започнат да снимат за скорост, обяви в Пловдив служебният министър на регионалното развитие и благоустройството Виолета Коритарова. Служебният кабинет внесе изменение в Закона за движение по пътищата, където дефинираме именно "средна скорост", за да може тя да бъде правоприлагана", каза..

обновено на 19.09.24 в 15:01