Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

За трети път "Вкусът на Пловдив"

Третото  издание на фестивала "Вкусът на Пловдив" ще се състои от 23 до 26 май.  Той ще се проведе на Малката главна с участието на производители и майстори готвачи от пловдивски ресторанти.  Те ще представят  качествени продукти и ястия от традиционната българска кухня. Ще бъдат демонстрирани  и кулинарни техники. Дванайсет производители, които редовно участват във Фермерския пазар в Пловдив, ще представят млечни продукти по стара традиционна българска рецепта, както и  ппрочутият садовски фъстък, плодове и зеленчуци от ферми, пчеларски продукти, кракери от сушени заленчуци и семена,  винарна, ще има и производител на какаови зърна.  Две от шатрите на феста  ще са специално за занаятчиите от  Занаятчийската камара в  Пловдив. Те ще покажат свои майсторски продукти, тематично свързани с готвенето, дома и храната

Откриването ще бъде на 23 май  от 12.30 ч. на площата пред Римския стадион. Гост- водещият шеф Иван Звездев ще приготви агнешки курбан за 250 души, който ще бъде раздаден на посетителите. Ще има и празнична програма с участието на ансамбъл "Тракия", спортни и латиноамерикански танци, томболи и викторини с награди. 

Фестът  се очартава да се превърне в традиционен фестивал, който е любим на пловдивчани, каза зам.кметът по култура и туризъм Александър Държиков. Той  подчерта, че събитието е важен сегмент от туризма и с всяко  издание  се надгражда и става все по-интересен . Община Пловдив със сигурност ще продължи да го подкрепя безрезервно, каквато е и политиката на общинската администрация да застава зад качествени събития, които целят съхраняването на българските и местните традиции, култура и опит, който да бъде предаван и на поколенията напред.

Фестивалът "Вкусът на Пловдив "  е организиран от Сдружение на ресторантьори и хотелиери "Тракия"-Пловдив, фондация "Локалфууд.бг", Фермерски пазар – Пловдив, община Пловдив   и част от  пловдивския календр на  туризма.

Немска телевизия ще заснеме фестивала. 






Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Пореден крах за Локомотив!

ЦСКА 1948 победи Локомотив(Пловдив) като гост с 2:0 и нанесе тежък удар по наставника на смърфовете Любослав Пенев. В 4-ата минута Евгений Сердюк навлезе в наказателното поле, но там Хорхе Сегура успя с шпагат да изчисти топката. Главният съдия Георги Давидов посочи бялата точка, но веднага след това се поправи и вдигна ръката си за засада, за която..

публикувано на 19.09.24 в 19:09

Ясен е първиятсъперник на БК Локомотив Пловдив

Вече е ясна програмата за предстоящия сезон 2024/2025 в Българската баскетболна лига (ББЛ), в която ще участва и мъжкият отбор на Локомотив Пловдив. Както и миналата година, черно-белите ще се подвизават в "А" група, зона Юг. Мачовете стартират в началото на октомври, а в първия кръг Локомотив Пловдив ще се изправи срещу тима на Златоград, който е..

публикувано на 19.09.24 в 18:01
Ивелин Попов

Ивелин Попов наказан за мача с "Арда"

Капитанът на "Ботев " (Пловдив) Ивелин Попов ще пропусне гостуването на "Арда" в Кърджали от 9 кръг на Първа лига. Опитният футболист бе наказан от ДК на БФС за 1 мач и с глоба от 300 лева заради червения картон при победата срещу "Берое" с 1:0 в Стара Загора. Двубоят в Кърджали е от 20:00 часа в понеделник. Клубът пък е глобен с общо 1300 лева заради..

публикувано на 18.09.24 в 13:34
Гришо и Ноле в

Гришо и Ноле сътвориха невиждано шоу в "Арена София"

Григор Димитров и Новак Джокович сътвориха незабравимо шоу пред 12 500 зрители в "Арена София" снощи. Двамата се изправиха един срещу друг в демонстративен двубой. Победата грабна българинът с 6:4, 2:6, 10:6. Феновете се насладиха на тенис от най-високо ниво. Не лисваха и забавни моменти и много усмивки по трибуните. В залата бяха легендарните..

публикувано на 18.09.24 в 07:20
Тодор Неделев и бременната Анита

Тодор Неделев стана баща на момиче

Халфът на "Лудогорец" и бивш капитан на "Ботев" Пловдив (Тодор Неделев) вече е горд татко на момиче. Неговата половинка Анита го дари днес с дъщеря, която щастливите родители кръстиха Елиа. Бебето е в отлично здравословно състояние и с перфектни мерки - 3,6 кг. тегло и 50 см. височина. Анита и Тодор изказват благодарност на д-р Светлана Петрова,..

публикувано на 17.09.24 в 16:51