Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Дни преди празника на българската просвета и култура и славянската писменост

КЦМ отпуска годишни стипендии за седем талантливи студенти

Стипендиантите ще бъдат определени с конкурс и ще получават ежемесечно по 400 лева

В навечерието на празника на българската просвета и култура – 24 май, КЦМ 2000 АД ще инвестира над 25 000 лв. в областта на образованието, с конкурса "Стипендия КЦМ". 

Финансовата издръжка, учредена от компанията, е насочена към студенти от цялата страна, обучаващи се в последните две години от редовната си форма на обучение по програмите бакалавър или магистър, по специалност в направленията „Металургия“, „Машиностроене“, „Електрообзавеждане“, „Електроника“, „Автоматизация“, „Химия“ и „Физика“. Безвъзмездното подпомагане ще бъде разпределено между 7 талантливи студенти, които в рамките на една учебна година, ще получават ежемесечно по 400 лв.

Срокът за кандидатстване е 15 юни 2019 година. До тази дата кандидатите трябва да изпратят своите мотивационни есета на тема „Моят път към успеха с КЦМ“ или „Металургията на 21 век“.

Допълнителни изисквания към кандидатите са успех за предходната учебна година не по-нисък от 4.50, както и ненавършени 25 години.

Всяка година, в допълнение на дългосрочните си социално отговорни инициативи, КЦМ 2000 АД подкрепя редица проекти в областта на културата, спорта, образованието, здравеопазването.

С учредяването на "Стипендия КЦМ" ръководството на Дружеството подава ръка на младите и талантливи хора, да ги вдъхнови за постигането на нови успехи, да подпомогне тяхната личностна, а в последствие и професионална реализация. През годините компанията многократно е заявявала своята позиция за важността на партньорството между бизнеса и образованието, като ключови за растежа на българската икономика и за развитието ни като общество.

Можете да изпращате своите есета или да се свържете с екипа на КЦМ 2000 Груп на адрес: stipendia.kcm@kcm.bg.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

„(Едно)временно“ графика и масло на Симона Благоева

Първа самостоятелна изложба открива в родния си град Пловдив младата художничка Симона Благоева. Експозицията е озаглавена „(Едно)временно“ и съдържа цикъл графика и маслени картини. Изложбата е подредена в Галерия „Арсенал“ на ул. „Магура“ № 4 в Квартала на творческите индустрии „Капана“. Симона Благоева очаква своите приятели и тези на..

публикувано на 23.08.24 в 08:44

Изложба в Пловдив по случай Деня на независимостта на Украйна

В Музейна галерия „Димитър Георгиев“ в Пловдив се открива изложба на украинска художничка Оксана Стратийчук. Експозицията е под мотото „Пейзаж и натюрморт“ и е посветена на Деня на независимостта на Украйна, който се чества 24 август.  Проявата е под патронажа на почетния консул на Украйна в Пловдив Димитър Георгиев и Посолството на Украйна в..

публикувано на 23.08.24 в 07:48

Тракийският храм от III век пр. Хр. ще бъде експониран

" Тракийски храм от III век преди Христа ще експонираме в Пловдив. Това е уникален обект за България, който няма аналог по нашите предели.", смята директорът на РАМ Пловдив доц. д-р Костадин Кисьов . Той поясни, че разкопките на Голямата могила, в район Южен, с височина 12 метра са продължили три години.  Кметът Костадин Димитров каза, че за..

публикувано на 22.08.24 в 11:11

Музика, гейминг и кулинария на "Улица Станционна"

Пловдив се готви за един от най-новите си фестивали – Улица Станционна. Музикантите, които ще отговарят за доброто настроение,  са подбрани.  Към вече успешните и утвърдени събития фестивалът тази година добавя и модул изкуство, като организаторите са отправили отворена покана към творци от Пловдив да презентират светлинни инсталации, приложно..

публикувано на 22.08.24 в 10:57

Четири дни фестивал на комедията в Пловдив

Фестивалът на Комедията Пловдив 2024 стартира в Дом на културата „Борис Христов“. В рамките на четири дни на сцената ще бъдат представени „Комеди Революция“ с разнообразни стилове и оригинални шеги, провокативното комедийно шоу „Остри езици“, както и забавното и събиращо за един час в непрекъснат смях различни комедианти „Смешният час“...

публикувано на 22.08.24 в 07:14