Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Добрев се оттегли от КЦМ, ред е на следващото поколение мениджъри

Печалбата от основната дейност на дружествата от групата на КЦМ 2000 за 2018г. е за близо 20 милиона и 400 000 лева

Снимка: Емил Костов, Радио Пловдив

Промени в ръководствата бяха приети на акционерни събрания на КЦМ АД и КЦМ 2000 АД. От съвета на директорите се оттеглят дългогодишният ръководител на металургичното предприятие Никола Добрев, както и Найден Михайлов.

Делегиране на нови права и отговорности на следващото поколение мениджъри е смисълът на промяната, обясни Румен Цонев, председател на Съвета на директорите и главен изпълнителен директор на КЦМ 2000.

20 % от използваната от КЦМ руда е добита от двете минни дружества, контролирани от групата- „Лъки Инвест“ и ГОРУБСО Мадан.

Печалбата от основната дейност на дружествата от групата на КЦМ 2000 за 2018г. е за близо 20 милиона и 400 000 лева, а резултатът от оперативната дейност е за близо 54 милиона лева.

Продължава да е активна нашата програма „Национална стипендия КЦМ“, съобщи Мариана Гуркопашова, директор управление на човешкия капитал. 

Дружеството плаща 7 стипендии от по 400 лева месечно в последните 2 години от следването на студенти от специалностите „Металургия“, „Машиностроене“, „Електрообзавеждане“, „Електротехника и автоматизация“, „Химия“ и „Физика“.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Широкообхватен полицейски контрол на пътя Пазарджик - Пловдив край Говедаре

Специализирана полицейска операция по метода „широкообхватен контрол” се провежда  на пътя Пазарджик-Пловдив, при разклона за село Говедаре.  Това е поредната планирана акция на МВР в района. Извършват се проверки на водачи на леки, лекотоварни, товарни и специализирани автомобили, както и на техните товари. Служителите на полицията проверяват..

публикувано на 23.08.24 в 10:39

Трафикът при областната управа в Пловдив се отпуши

Пуснаха  движенито по ремонтираната част на бул. "Васил Априлов" в отсечката от моста на река Марица до кръстовището с бул. „Шести септември“. С това значително ще се отпуши трафикът в града. Движенито по пътната артерия е спокойно.  Аварийния ремонт приключи предсрочно. Той трябваше да е готов до 15 септември, но от днес вече движението в участъка е..

публикувано на 23.08.24 в 09:11

Петчленно турско семейство катастрофира на магистрала "Тракия" край Пазарджик

Мъж, жена и три деца са пострадали при катастрофа рано тази сутрин на магистрала „Тракия“. Те са турски граждани и автомобилът им е катастрофирал на 92-я км на магистралата в платното по посока София.  Сигналът е подаден на тел. 112 около 6,30 часа, съобщи говорителят на полицията в Пазарджик Мирослав Стоянов.  Всички са транспортирани в болница..

публикувано на 23.08.24 в 08:28

Край на задръстванията до областната управа в Пловдив

Приключва ремонтът на бул. „Васил Априлов“ между моста на река Марица и кръстовището с бул. „Шести септември“. На място тази сутрин кметът Костадин Димитров ще присъства на отварянето на отсечката за движение.  С приключването на ремонта се решава и проблемът с честите ВиК – аварии в района. Решението за смяна на водопроводната мрежа бе взето в..

обновено на 23.08.24 в 07:49

Трети ден съдът изслушва свидетели по делото „Цалапица“

Третият ден от делото „Цалапица" започна, въпреки осъствието на четирима призовани свидетели, сред които са родителите на близнаците Динкови. Процесът продължава с разпит на наличните свидетели. Делото е срещу Рангел Бизюрев, обвинен в убийството на Димитър Малинов от Цалапица.  Вторият разпитан днес свидетел бе полицаят Атанас Маринов. Той е..

обновено на 23.08.24 в 07:49