Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

По следите на времето в "Ден след ден"

22 % от жителите на Пловдив и областта през миналата година са живели под прага на бедност, който е бил 368.75 лв. на месец. Данните са на официалната статистика. Колко от хората в региона са застрашени от бедност през тази година и къде е Пловдивска област спрямо останалата част на страната, говорим с Валентин Точев от Териториалното статистическо бюро Юг.

Мирен протест посрещна военния министър Красимир Каракачанов при визитата му на полигона Црънча. Хората настояват за пореден път да бъде закрит военният полигон, който те обвиняват за шума, взривовете и вибрациите, които ги тормозят от години. По темата – чуйте гледната точка на Трендафил Величков от протестиращите и краткия коментар на министър Каракачанов.

Италианският журналист и социалист Давид – Мария Сасоли е новият председател на Европейския парламент. Изборът стана на втори тур, след като 3 дни лидерите на страните от ЕС се договаряха скрито и явно. Какви ще са предизвикателствата пред новия европарламент и как „стои“ България в него – разговор с Весела Чернева, директор на българския офис на Европейския съвет за външна политика.

Севдалин Палаузов проследи третия опит да „тръгне“ в съда делото срещу д-р Иван Димитров, обвинен в убийството на Георги Джевизов – Жоро Плъха.

Живка Танчева разказва за инициатива, посветена на Епископската базилика в Пловдив.

Антония Попова ни среща с организаторите на изложбата „Балканска гордост“, с включени снимки от различните прайд шествия на Балканите. Експозицията  предизвика остри политически реакции преди време.

А Екатерина Костова разказва за открития този следобед паметник на княз Церетелев в село Церетелево, община Съединение. 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Динамична сряда с "Вход свободен"

За предстоящия рецитал на световноизвестната пианистка Донка Ангъчева и за номинацията й за "Будител на годината 2024", ще си говорим с нея днес. В разговора ни очаквайте подробности и за програмата на събитието с вход свободен. В сряда спорим добронамерено и градивно в рубриката "За и против" с Дора и Дарина. Започваме след новините в 13.

публикувано на 18.09.24 в 09:30

"Точно днес" за новостите преди есента

Приближаваме към есен 2024 година, която ще настъпи на 22 септември. Трупаме новини за изборите, на които едни от партиите ще се явят разделени, а други с опит за коалиции. Дали след разрива в ДПС има знаци за успешно представяне на вота, защо БСП и партиите към нея предприемат хода "лидерите крачка назад" - част от въпросите към политолога доц. Иван..

обновено на 17.09.24 в 16:50

Йордан Велчев в „Добро утро, ден!“

В рубриката „Добро утро, ден!“ тази седмица ни гостува Йордан Велчев – писател, поет, историк, изследовател и бивш художествен ръководител на Регионален телевизионен център-Пловдив. Два пъти е носител на наградата „Христо Г. Данов“ за принос в българската книжовна култура и два пъти печели награда „Пловдив“ за литература. „Най-голямата..

обновено на 17.09.24 в 15:11
Радослав Бимбалов

"Вход свободен" с Вяра, Надежда и Любов

Честит празник с Вяра, Надежда  и Любов в сърцата! Днес в предаването посрещаме празника с кинолегендата Любен Чаталов и почитаме този светъл ден с  поглед към  изиграните роли, незабравимите филми и респект към знаковото му творчество. За любителите на добрата литература открехваме завесата около новия антиутопичен роман на писателя Радослав Бимбалов "Ти..

публикувано на 17.09.24 в 10:20

"Точно днес" за вярата, надеждата и любовта

Православната църква на 17 септември почита паметта на Светите мъченици Вяра, Надежда, Любов и майка им София. На този празник влизаме в дверите на църквата в село Стряма. И това не е случайно, тъй като в продължение на повече от 80 години там е нямало православен храм. Опустошителното Чирпанско земетресение срива до основи старата църква "Св...

публикувано на 16.09.24 в 16:49