Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Ден след ден" към темите и скандалите на деня

Снимката е от изложбата "Пловдив минало и настояще"
Снимка: Павлин Цицелков

Лидерът на „Атака“ Волен Сидеров вече не е председател на парламентарната група на „Обединени патриоти“. Той е бил свален на заседание на коалиционния съвет снощи и е заменен от двама съпредседатели – Искрен Веселинов от ВМРО и Валентин Касабов от НФСБ. Каква ще бъде реакцията на „Атака“, ще доведе ли рокадата до разпадане на „малката коалиция“ и в какъв формат ще се явят Патриотите на местните избори – въпросите адресираме към зам.-председателя на НС Явор Нотев от „Атака“.

Със зам.-председателя на парламентарната комисия по правни въпроси Хамид Хамид ще говорим защо ДПС ще подкрепи отмяната на машинното гласуване и така на практика „дава рамо“ на ГЕРБ, ОП и ПП „Воля“, които предложиха промяната в Избирателния кодекс.

От ВМРО - Пловдив настояват за меморандум върху сделки за продажби на общински имоти в края на мандата. Стоян Терзиев с репортаж по темата.

Инспекцията по труда в Пловдив глоби бизнесмена Байрам Солак, защото фирмата му не е сключила договор със строителни работници на негов обект. Какви още санкции са наложили инспекторите и дали се увеличават случаите на нарушено трудово законодателство през лятото - с директора на Инспекцията по труда в Пловдив Атанас Чернаев разговаря Димитър Владимиров.

Кореспондентката ни в Асеновград Емилия Куюмджиева продължава разказа си за децата, нахапани жестоко от бездомно куче в града. Тя събира и мненията на асеновградчани за случката.

А Живка Танчева ни среща с фотографа Павлин Цицелков, който показва компилирани снимки на съвременен Пловдив и на града от преди 70 години. 


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Какво ни носи понеделник - "Точно днес"

Край или начало? Край на безплодните усилия  за развиделяване на управленското безвремие и начало на оздравителни движения за избисряне на посоките за крачката напред след дългия застой в политическото блато. Ще успее ли този понеделник да преобърне негативната посока в развитието на политическия процес или и той ще  си остане поредният от понеделниците в..

публикувано на 25.08.24 в 17:18

Последна неделя с август в „Шейкър“

Денят е добър за отзивчивост, съпричастност и благотворителност, препоръчва нумерологът Ели Маринова. Иначе, днес говорим за предстоящия месец септември. Засега ще ви споделя само това.....динамика. Очаквайте астробюлетина със Стефи Недевска. Ще разберете и кои са греховете ни, според зодиакалния знак? Говорим и за вътрешната..

обновено на 24.08.24 в 17:28

"Добро утро, ден!" с Петър Краевски

Един роман и още осем книги с поезия, афоризми, хумористични стихове и проза има в биографията си гостът ни тази седмица. Слушателите познават гласа му, чували са дори негово алтер его, чели са десетки негови текстове във вестник „Стършел“ и в различни литературни антологии. Познават го и поколения ученици от Английската гимназия, която е завършил,..

обновено на 23.08.24 в 15:30

Красиви посланици от Рая днес във "Вход свободен"

Наричат пеперудите "посланици от Рая" не само защото са невероятно магнетични  същества и се различават от останалите насекоми, но и защото в човешкият ум пеперудата винаги е била заобиколена с тайнствен ореол.  В славянските страни има обичай, да се гонят пеперудите от огъня, вярвайки, че това са душите на техни починали роднини.  Будистите се отнасят..

публикувано на 23.08.24 в 09:30

С горещите теми на лятото „Точно днес“

Лятото е в разгара си, а горещо се оказва не само на политическата сцена, но и в обществения живот. За проблемите и възможните решения ще говорим в утрото на 23 август, ето какво ще чуете във времето до 9.30 ч. Мисия възможна ли е нов служебен кабинет с премиер Димитър Главчев? Политологът и университетски преподавател доцент Иво Инджов..

обновено на 22.08.24 в 16:41