Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Гледаме лятото в очите „Точно днес“

Лятото ни напомня, че е време за ваканция, но ние работим, защото има протести. Последните са срещу унищожаването на прасетата, бедата от АЧС и липсата на информация за обезщетенията на малките стопани. Едва сега науката съобщава колко е опасно, защо не са взети превантивни мерки и кога ще се справи държавата с проблема? Просветлинието идва от проф. Георги Георгиев, директор на Център за оценка на риска по хранителната верига.  

 Вече е ясно, че Община Пловдив ще назначи лични асистенти от 1-ви септември, но всеки правоимащ трябва да се справи със съответната документация, и да получи индивидуална оценка на потребностите. Как ще стане това, ще чуете от репортажа на Иванка Петкова.

Температурите  през август ни идват в повече, а хотелиерите по морето намаляват пакетите до 30%.  Нямат шанс да им гостуваме, защото категорията е  „Висока“. Затова питаме как е в Испания, какво е качестното и какви спомени остават от пътешествието? Отговорът очаквайте от Тони Симитчиева, председател на Регионална занаятчийска камара – Пловдив.

По календара на маите започна Новата година на Белия вълшебник и новия 13 годишен период. В обществото навлиза нов вятър. За силата на Белият магичен вълшебник ще ни каже Васил Зааралиев от ПАН – България, звено от мрежата за Планетарно изкуство.

В зона „Култура“ Станислава Ташева, арт мениджър  представя проекта „Прекрачване на границите: да се смееш в лицето на страха“, който е от календара на Пловдив – Европейска столица на културата.

Преди новините в осем е  рубриката „Добро утро, Ден“, Веселина Пеева разговаря с  д-р Ангел Янков, директор на Етнографски музей – Пловдив.

Слушайте ни! „Точно днес“ на 08.08.2019 г. от 7.00 до 9.30.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Четвъртък следобед с „Вход свободен“

С Елеонора Аврамова говорим за събитието „Свещени води: Божествената женска сила“, тази събота, в Пловдив. Очаквайте след 14 часа. Говорим и с режисьора Николай Василев за филма „Ваклуш“, който ще се прожектира безплатно за пловдивчани и гостите на града, в неделя от 18 часа, в Lucky Дом на киното. Очаквайте и рубриката „Предразсъдъци и..

обновено на 12.09.24 в 09:45

"Точно днес" от археологията до шофьорските курсове

Утрото с Радио Пловдив на 12 септември започва с актуалните теми и събития. Нови правила за шофьорските изпити влизат от декември, след като бяха обнародвани в Държавен вестник. С тях се слага край на безкрайното явяване на изпит за придобиване на правоспособност. До 4 пъти се ограничават опитите за взимане на шофьорска книжка в рамките на..

публикувано на 11.09.24 в 17:00

Различен следобед с "Вход свободен"

Днес в предаването минутки след 13:30 наш гост ще бъде Елисавета Котова - председател на Националната асоциация на децата и младите хора с диабет. Поводът да я поканим е,  20-ти юбилеен летен  лагер в гр. Априлци, който асоциацията обедини както децата с диабет, така и техните  родители. Акцент тази година бе темата  "Подсладителите и последните научни..

публикувано на 11.09.24 в 09:30

"Точно днес" на 11 септември

В сряда сутрин - броени, дни преди началото на новата учебна година, говорим по актуални теми и следим събитията  с днешна дата. - 5 въпроса свързани с проблемите в образованието, на които Асоциация Родители търси отговор от институциите. Говорим с Яна Алексиева, изпълнителен директор на асоциацията. - И още за телефоните и забраната им в училище и..

публикувано на 10.09.24 в 14:28

Магичен и усмихнат "Вход свободен"

Днес Ви срещаме с любимия на малки и голми Марио Меров, по разпознаваем като Magic Mario. Човекът, който повече от 15-години ни прави част от магичния и по-добър свят на илюзионното изкуство.  Поводът да го поканим е повече от вълшебен! Меджик Марио отбелязва 15 години на сцена, с приятели като на рожден ден :))) и с грандиозен шоу-спектакъл! Еднa..

публикувано на 10.09.24 в 09:30