Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

ГЕРБ в Пловдив отива сплотен на изборите

Спас Гърневски, ГЕРБ
Снимка: БГНЕС


Бившият кмет на Пловдив, сега депутат от ГЕРБ, Спас Гърневски коментира за Радио Пловдив номинацията на Здравко Димитров за кмет. Според него, самият  факт, че изборът кой да е кандидатът е взет трудно,  показва, че в партията са израснали доста сериозни  политици плюс тези, които в момента са действащите. 

Другата новина от вчера, че Иван Тотев остава координатор на ГЕРБ, показва  единството в тази партия и добрите отношения, които поразклатени на  времето, сега са изгладени - между него и Здравко Димитров. Това показва, че ГЕРБ тръгва еднина, спотена и с воля за надграждане на това, което е построено до тук  в Пловдив, посочи Гърневски.

Той допълни, че като бивш кмет е  горд от постигнатото през последните осем години в Пловдив. 

Това стана след един 12 годишен застой по времето, когато Пловдив беше подарен на олигархията по време на управлението на Чомаков и по време на застоя при управлението на Славчо Атанасов. В двата мандата на Иван Тотев Пловдив израстна изключително много, Пловдив е стопанската столица на България със своите над 200 завода, със своите булеварди и визия. За всичко това трябва да благодарим на тези, които го направиха през последните два мандата и сега заедно трябва да продължим надграждането. Има много възлови големи проекти, които просто ще завършват облика на Пловдив, ако бъдат продължени. Радвам се, че те са във визията  и на областния координатор на ГЕРБ - Иван Тотев и в лицето на кандидата - Здравко Димитров, неща, които той показа като областен управител, категоричен е бившият градоначалник.

По думите му  и на национално, и на регионално ниво ГЕРБ е сплотен. Според него,  ситуацията в Пловдив е коренно различна в края на мандата на кмета Тотев и в началото на мандата на новия кандидат - Здравко Димитров.  Пловдив е доста променен. На въпрос при евентуален балотаж със Славчо Атанасов какви са шансовете на ГЕРБ, Гърневски посочи:

Ако в първите два избора за Тотев все още той нямаше наложено мнение, доверие пълно, че той ще развива града, сега е ясно, че градът е развит и в годината на ЕСК видяхме какъв е въздухът в Пловдив. Никой няма  доверие на  Славчо Атанасов, че той може да направи  повече от това. Той стана кмет благодарение на ГЕРБ и вместо да работи с ГЕРБ  и да развива Пловдив, той за четири години превърна града в един застоял полигон от надежди.

Гърневски посочи, че е много важно и какво предстои за Пловдив , каква визия ще представят ГЕРБ и Здравко Димитров със своя екип за продължаване развитието на Пловдив и реализирането на големите проекти.

Цялото интервю може да чуете в прикачения звуков файл.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Пловдивчани настояват за облагородяване на Данов хълм

Пловдивчани, които живеят в района на Данов хълм, излязоха с апел към кмета на район „Централен“  Георги Стаменов и ръководството на община Пловдив за спешни мерки за облагородяване на тепето. Кметът на „Централен“ заяви, че ще поиска в градския бюджет за 2025 година да се заложат 1 млн.лв. за облагородяване и ремонтни дейности на хълма.  В..

публикувано на 04.10.24 в 16:03

В културните институции липсва самоконтрол

"Скандалът с театрите е един огромен шок за цялата гилдия. Не е и лесно да се възприеме. Не ни е приятно, разбира се, но в никакъв случай не бихме искали обаче това да бъде оценката за цялостната театрална дейност в България. Не трябва да бъде по този начин и не ни се иска това да остави някакъв отпечатък върху дейността на хората, които дават..

публикувано на 04.10.24 в 10:39

Светлинно шоу озарява Царския дворец "Кричим"

Паркът на Царския дворец "Кричим" се озарява от магично светлинно шоу, което от около месец наблюдават стотици зрители. Спектакълът Whisper of Lights (Шепот на светлините) е авторско дело на 2-ма млади софиянци, като един от тях е  Георги Колев . "По груби сметки досега са дошли над 10 000 посетители, от всички краища на България. Основно са..

обновено на 03.10.24 в 17:20

Петното е върху цялата гилдия и цапа достойнството ѝ

Петното е върху всички, категоричен е бившият министър на културата Вежди Рашидов, коментирайки скандала с театрите и схемата за фиктивни назначения и източване на средства в програма "Ден след ден" на Радио Пловдив.  "Тъжно и обидно е. Тъжно е, че това петно е върху цялата гилдия и цапа достойноството ѝ, а обидното е, че е точно в сферата на..

публикувано на 03.10.24 в 16:57

Не очаквам пълномащабна военна операция в Близкия Изток

Не очаквам пълномащабна военна операция и истинско военно противопоставяне между Израел и Иран. Това заяви в интервю за предаването „Ден след ден“ на Радио Пловдив дипломатът-арабист и бивш зам.-министър на външните работи пред Радион Попов. Според него разрастващият се конфликт в Близкия Изток има демонстрационен ефект. „Това е..

публикувано на 03.10.24 в 16:56