Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Марица спечели с 3:0 областния финал за Купата на България

Марица (Пловдив) победи с 3:0 Сокол (Марково) в областния финал на турнира за Купата на България. Така "жълто-сините" си гарантирах мач с отбор от Втора лига на 3 или 4 септември, като жребият ще бъде теглен в петък. Тогава ще станат ясни и евентуалните 1/16-финални мачове, в които се включват и отборите от Първа лига.

Преди началото на двубоя всички присъстващи почетоха с минута мълчание легендарната баскетболистка на Марица и националния отбор Пенка Стоянова, която ни напусна в края на миналата седмица.

Георги Георгиев отбеляза два красиви гола в 29-ата и 69-ата минута след перфектни асистенции на капитана Тодор Тимонов. Третия гол вкара смяната Олджай Алиев в 85-ата минута.

Гостите направиха няколко пропуска, като най-фрапиращ бе този на Александър Стойчев още в 11-ата минута при 0:0. Той получи пас на празна врата, но вместо удар, не успя да уцели топката.

Така Марица продължи чудесната си серия и вече има шест победи от шест официални мача от началото на сезона. Марица ще участва в новия кръг в турнира – втори предварителен кръг, където ще участват и 15 отбора от Втора лига, както и 15-те от Трета лига и областните групи. Жребият е в петък, а Марица ще е домакин в двубоя, който ще се играе на 3 или 4 септември.

В събота отново от 18:00 часа Марица е домакин на Сокол в мач от 4 кръг на Трета лига - Югоизточна група.

Резултати от днес в потока Бургас, Ямбол, Сливен, Стара Загора

Искра-Симеоново (Симеоново, Ямб) - Загорец (Нова Загора, Сл) ... 1:5
Миньор (Раднево, СЗ) - Созопол (Созопол, Бс) ... 1:1 в редовното време,
след дузпи краен резултат 3:5

Представители от областите на територията на Зоналния съвет - Пловдив

1. Марица (Пловдив, обл. Пд)
2. Върбица (с. Бенковски, обл. Кж)
3. Загорец (Нова Загора, обл. Сл)
4. Созопол (Созопол, обл. Бс)





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Нова промяна за мач на Ботев Пловдив

Спортно-техническата комисия към БФС официализира промяната в предстоящия мач между ЦСКА-София и Ботев. По програма двубоят трябваше да се играе на Националния стадион, но заради концерт ще се състои на стадиона в “Надежда”. Ето и пълното решение: Поради затваряне на Националния стадион “В. Левски“ за провеждане на концерти и невъзможност да се..

публикувано на 24.08.24 в 17:58

Два отбора от Италия с интерес към Мирослав Георгиев

Ботев  може да осъществи още един престижен трансфер зад граница. Два отбора от Италия проявяват интерес към защитника на “канарчетата” Мирослав Георгиев, който има договор с клуба до лятото на 2026 година. На този етап обаче страните още са в процес на преговори и не е ясно дали ще се стигне до сделка. Роденият през 2005 година футболист вече записа..

публикувано на 23.08.24 в 18:03

Луков бе успешно опериран от доктор Точков.

Вратарят на Локомотив Пловдив – Мартин Луков, претърпя операция, при която бе направена интервенция на менискуса на левия крак. Доктор Виктор Точков оперира поредния футболист, играещ в България, в случая стража на Локомотив Пловдив. Според опериращия лекар, на Мартин ще му е необходим един месец, за да се възстанови и да може да се върне към..

публикувано на 23.08.24 в 17:58

Пазарджик е домакин на две национални спортни състезания

Малди спортисти от цялата страна ще мерят сили в две спортни прояви, които се провеждат от днес до неделя в Пазарджик - Републиканско първенство по модерен петобой и Турнир „Христо Чочев - Мемориал”.  Спортистите ще се състезават в няколко дисциплини – фехтовка, бягане с препятствия, плуване и комбинирана дисциплина. Състезанията се..

публикувано на 23.08.24 в 08:58

Смениха стадиона за мача "Септември" - Локо - Пловдив

Спортно-техническата комисия към БФС обяви промяна на стадионите в следващите мачове на Ботев и Локомотив. Както е известно, "жълто-черните" се завръщат в "Коматево", заради потресаващото състояние на тревната настилка на стадион "Христо Ботев". В същото време двубоят между Септември и Локомотив ще се играе на стадиона в "Надежда", заради концерт на..

обновено на 22.08.24 в 18:46