Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Пловдив се включва в "Да изчистим България заедно"

| обновено на 14.09.19 в 08:31

Днес за пореден път ще се проведе най-мащабната доброволческа инициатива у нас „Да изчистим България заедно”.  Тя цели да изгради обществена чувствителност по въпросите, свързани с опазването на околната среда, и да направи България по-чиста и красива в дългосрочен план. Емблематичната кампания отрежда водещо място на България сред страните с най-добри доброволчески практики в грижата за околната среда в света.

През 2019 г. „Да изчистим България заедно” разширява обхвата си с нови възможности за подобряване на средата, в която живеем. Доброволците ще могат не просто да почистят замърсените зони, но и да инициират други добри дела, като обновят детски площадки и градинки, спасят унищожени гори или засадят нови, ремонтират туристически табели и заслони, боядисат пейки и дадат други добри примери, с които да направят районът си не само по-чист, но и по-красив.

Стартът на кампанията ще бъде поставен в 10:00 часа.

Предоставяме информация за дейностите, които ще бъдат извършени по време на кампанията:

-  Почистване на парк „Лаута”. Сборен пункт пред барбекютата.

-  Почистване на парк "Чайка", парк "Каменица", парк "Богомил" и парк "Изгрев". В изброените паркове по инициатива на районната администрация ще бъдат боядисани пейките.;

-  Почистване на междублоковите пространства на ул. "3-ти март" /бившия магазин Молдавия /. Освен почистване на тревните площи ще се оформи дървесната растителност в междублоковите пространства.

-  Почистване на междублоково пространство  на ул. „Солунска” и ул. „Юндола”, междублоково пространство на ул. „Вечерница”  и ул. „Звезда”,  парк „Ружа”;

-  Почистване на „Сахат тепе” (Район Централен). Сборен пункт пред Регионалния телевизионен център.

-  Почистване на северният бряг на р. „Марица” от пешеходният мост до м-н „Лекси” (Район Северен). Сборен пункт срещу м-н „Лекси”. 

Чували и ръкавици ще бъдат раздавани на гражданите в обявените временни  пунктове минути преди старта и по време на самата акция, също така материали за почистването ще се раздават през целия ден във всички районни администрации.

В кампанията предварително са заявили участие, както доброволци от различни компании, общински и държавни институции, така и много граждани.

Община Пловдив призовава гражданите активно да се включат в почистването, за да направим заедно Пловдив още по-приветлив и уютен град. Всички ние сме стопани на града – нека се грижим за опазване на чистотата му всеки ден!




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

20-годишен водач пострада при катастрофа край Ягодово

Катастрофа е възникнала около 17.30 ч. на входа на с. Ягодово, съобщиха от пловдивската полиция.  Според първоначалната информация, 20-годишен водач не спрял с микробуса си на знак "стоп" и бил ударен от движещ се с предимство тежкотоварен камион.  Алкохолните проби на двамата водачи са отрицателни, посочват от полицията. Младежът е откаран в..

публикувано на 19.09.24 в 17:38

Оставиха в ареста 3-мата, отвлекли и пребили мъж заради чат

Кметският наместник на хисарското село Мало Крушево и бивш кмет на Красново Цвятко Истилянов, синът му Петър и неговият приятел Валентин Джевизов остават в ареста. Това реши преди минути Районният съд в Пловдив, като мярката подлежи на обжалване пред Окръжния съд. Трима в ареста, пребили мъж за чат с жената на един от тях Тримата са..

публикувано на 19.09.24 в 17:32

Задържаха ало измамник, ощетил пенсионери с близо 27 000 лв.

Районната прокуратура в Пловдив задържа под стража за 72 часа 25-годишен мъж за извършени телефонни измами за близо 27 000 лева. Повдигнато му е обвинение за имамите, при които са пострадали двама пенсионери на 77 и 75 години. По делото е установено, че на 21 юни тази година в дома си в Пловдив непознат мъж позвънил на единия пенсионер, като се..

публикувано на 19.09.24 в 17:16

100 000 коли влизат в Пловдив всеки ден, отчете общината

Между 75 и 100 хил. моторни превозни средства всеки ден влизат в Пловдив, сочат данни на данъчната служба за регистрираните МПС на територията на община Пловдив, от "Пътна полиция" и общинското предприятие "Организация и контрол на транспорта", съобщи заместник-кметът по строителство, инвестиции и общинска собственост на Община Пловдив инж. Тошо..

публикувано на 19.09.24 в 16:50

След промени в ЗДвП камерите на ТОЛ системата ще засичат средна скорост

До края на годината камерите на ТОЛ системата имат готовност да започнат да снимат за скорост, обяви в Пловдив служебният министър на регионалното развитие и благоустройството Виолета Коритарова. Служебният кабинет внесе изменение в Закона за движение по пътищата, където дефинираме именно "средна скорост", за да може тя да бъде правоприлагана", каза..

обновено на 19.09.24 в 15:01