Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Ден след ден" - про и контра, но не на есента

Снимка: БГНЕС

В 24 ден на октомври очаквайте темите в "Ден след ден": 

Безпрецедентни мерки за сигурност около сградата на ВСС, демонстрация край нея "про" Гешев, блоката на Орлов мост "срещу" него и сигнал за бомба бележат днешното изслушване на кандидата за главен прокурор Иван Гешев. В атмосферата към 15:00 часа извън сградата, където то се провежда, ще ни потопи колегата Михаил Миховски от БНР.

В деня на избора – какво е значението на фигурата "Обвинител номер 1", как вървеше процедурата за избор на 6-тия главен прокурор дотук,  защо се получи  силна поляризация в някои обществени среди и може ли да има последващо развитие след днешния ден - разговорът в началото на предаването ще е с адвокат Иван Демерджиев, председател на пловдивската Адвокатска колегия. 

Темата ще засегнем и във втория час на "Ден след ден" с политолога Румяна Коларова, с която основният акцент на интервюто наживо ще бъде, обаче, приключващата кампания за местните избори. 

За вота тази неделя, според последното социологическо проучване за Пловдив - на Агенция "Барометър България" е интервюто на Антоанета Петричанска с Николай Николов.

И още от деня – къде в Пловдив е монтирано най-новото видеонаблюдение и как се развива устойчива градска среда ще ни разкаже в репортажа си Веселина Пеева. 

А Антония Попова ще опъне струните на първите китари с разказа си за тазгодишния Китарен фест под тепетата, който започва довечера в Първо студио на Радио Пловдив.

Бъдете с нас от 15:00 до 17:00 часа, водещ ще е Екатерина Костова.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

"Точно днес" за новостите преди есента

Приближаваме към есен 2024 година, която ще настъпи на 22 септември. Трупаме новини за изборите, на които едни от партиите ще се явят разделени, а други с опит за коалиции. Дали след разрива в ДПС има знаци за успешно представяне на вота, защо БСП и партиите към нея предприемат хода "лидерите крачка назад" - част от въпросите към политолога доц. Иван..

обновено на 17.09.24 в 16:50

Йордан Велчев в „Добро утро, ден!“

В рубриката „Добро утро, ден!“ тази седмица ни гостува Йордан Велчев – писател, поет, историк, изследовател и бивш художествен ръководител на Регионален телевизионен център-Пловдив. Два пъти е носител на наградата „Христо Г. Данов“ за принос в българската книжовна култура и два пъти печели награда „Пловдив“ за литература. „Най-голямата..

обновено на 17.09.24 в 15:11
Радослав Бимбалов

"Вход свободен" с Вяра, Надежда и Любов

Честит празник с Вяра, Надежда  и Любов в сърцата! Днес в предаването посрещаме празника с кинолегендата Любен Чаталов и почитаме този светъл ден с  поглед към  изиграните роли, незабравимите филми и респект към знаковото му творчество. За любителите на добрата литература открехваме завесата около новия антиутопичен роман на писателя Радослав Бимбалов "Ти..

публикувано на 17.09.24 в 10:20

"Точно днес" за вярата, надеждата и любовта

Православната църква на 17 септември почита паметта на Светите мъченици Вяра, Надежда, Любов и майка им София. На този празник влизаме в дверите на църквата в село Стряма. И това не е случайно, тъй като в продължение на повече от 80 години там е нямало православен храм. Опустошителното Чирпанско земетресение срива до основи старата църква "Св...

публикувано на 16.09.24 в 16:49

Ново начало с „Вход свободен“

В международния ден за опазване на озоновия слой, една от темите ни е свързана с опазването на околната среда. Детски конкурс за рисунка призовава децата да потърсят връзката между изкуството и природата, на фестивала „Ние сме децата на реката“, тази събота. Разговаряме с Мира Мохсен, от фондация от InBetween. С Петко Йотово говорим за..

публикувано на 16.09.24 в 09:30