Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

От съперници до партньори, ДС и бърнаут в "Ден след ден"

Снимка: Екатерина Костова

На третия ден след местните избори продължаваме с ехо от тях. От няколко часа Пловдив е с нов областен управител - дама.  Дани Каназирева, която на първи тур бе обявена от екзитполовете за съпреник в балотажа с кандидата на ГЕРБ за кмет Здравко Димитров, ще даде първото си интервю за слушателите на Радио Пловдив още в първия час на предаването ни.

Ситуацията след изборите ще анализира председателят на Институра за модерна политика Борислав Цеков, който е и доктор по конституционно право. Затова с него ще върнем на фокус и темата за избор на нов главен прокурор.

Успокоява ли се политическият живот в страната, тръгва ли в руслото на всекидневието или се задава преподреждане на политическия пасианс ще коментираме и с политолога д-р Любомир Стефанов.

С двамата анализатори ще прогнозираме и как ще  се отрази върху вътрешната ни политика сюжетът с разследвания за шпионаж Николай Малинов, който получи руски орден, а Кремъл предупреди страната ни за последици, ако той бъде преследван заради отличието. 

За какво разказва новият сборник „Държавна сигурност и опазването на държавната тайна 1944-1991 г. Ще научим от  Антония Попова, която отиде на официалното му представяне.

А от Иванка Петкова, която проследи резултатите от изследване на Синдикат Образование към КТ Подкрепа ще разберем дали са изгорели в професията си и как борят стреса си педагогическите специалисти от Пловдив.

Ще ви заведем и в Лъки, за да чуем как започва третия си мандат градоначалникът Валентин Симеонов. 

Започваме в 15:00 часа, слушайте ни! 



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

"Точно днес" за новостите преди есента

Приближаваме към есен 2024 година, която ще настъпи на 22 септември. Трупаме новини за изборите, на които едни от партиите ще се явят разделени, а други с опит за коалиции. Дали след разрива в ДПС има знаци за успешно представяне на вота, защо БСП и партиите към нея предприемат хода "лидерите крачка назад" - част от въпросите към политолога доц. Иван..

обновено на 17.09.24 в 16:50

Йордан Велчев в „Добро утро, ден!“

В рубриката „Добро утро, ден!“ тази седмица ни гостува Йордан Велчев – писател, поет, историк, изследовател и бивш художествен ръководител на Регионален телевизионен център-Пловдив. Два пъти е носител на наградата „Христо Г. Данов“ за принос в българската книжовна култура и два пъти печели награда „Пловдив“ за литература. „Най-голямата..

обновено на 17.09.24 в 15:11
Радослав Бимбалов

"Вход свободен" с Вяра, Надежда и Любов

Честит празник с Вяра, Надежда  и Любов в сърцата! Днес в предаването посрещаме празника с кинолегендата Любен Чаталов и почитаме този светъл ден с  поглед към  изиграните роли, незабравимите филми и респект към знаковото му творчество. За любителите на добрата литература открехваме завесата около новия антиутопичен роман на писателя Радослав Бимбалов "Ти..

публикувано на 17.09.24 в 10:20

"Точно днес" за вярата, надеждата и любовта

Православната църква на 17 септември почита паметта на Светите мъченици Вяра, Надежда, Любов и майка им София. На този празник влизаме в дверите на църквата в село Стряма. И това не е случайно, тъй като в продължение на повече от 80 години там е нямало православен храм. Опустошителното Чирпанско земетресение срива до основи старата църква "Св...

публикувано на 16.09.24 в 16:49

Ново начало с „Вход свободен“

В международния ден за опазване на озоновия слой, една от темите ни е свързана с опазването на околната среда. Детски конкурс за рисунка призовава децата да потърсят връзката между изкуството и природата, на фестивала „Ние сме децата на реката“, тази събота. Разговаряме с Мира Мохсен, от фондация от InBetween. С Петко Йотово говорим за..

публикувано на 16.09.24 в 09:30