Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Избират зам.-председатели на Пловдивския общински съвет

| обновено на 21.11.19 в 07:34

Пловдивските общински съветници ще гласуват предложенията за заместник-председатели на местния парламент. Номинации са направени от четири партии. От „Съюз за Пловдив“ е предложен Евелин Парасков. ГЕРБ са номинирали Стефан Дедев. Партия „ВМРО-БНД“ издига Димчо Петров, а „Кауза Пловдив“ Николай Бухалов.

Съветниците ще гласуват и постоянните комисии при Общински съвет-Пловдив.

В дневния ред на сесията влиза и предложението, което касае препоръка до Фондаця „Пловдив 2019“ за спиране на процедурата по последната отворена покана „Наследство“ до попълване на Управителния съвет на организацията. Предстои съветниците да освободят от Упрaвителния съвет на организацията и Александър Държиков, който оглави ОбС.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Тридневен траур в армията за загиналите вчера пилоти

В Българската армия е обявен тридневен траур в памет на майор Петко Димитров и старши-лейтенант Венцеслав Дункин. Двамата пилоти загинаха вчера при тренировъчен полет в авиобаза Граф Игнатиево-част от подготовката за планираното за днес авиошоу. Припомням, проявата бе отменена. Днес е ден на траур и в община Разлог, където е роден Венцеслав..

обновено на 14.09.24 в 09:06

Започва фестивалът "Нощ на ангелите"

За пета поредна година благотворителният фестивал „Нощ на ангелите“ ще превърне Пловдив в град на доброто. Събитието ще се проведе на 14-ти и 15-ти септември на Гребната база в Пловдив, а входът е свободен. Тази година събитието се осъществява с подкрепата на Община Пловдив и Младежки Център – Пловдив, със съдействието на повече от 60 фирми и..

обновено на 14.09.24 в 09:06

Чепеларе чества 60 години от обявяването му за град

Чепеларе отбелязва днес Национални хайдушки празници „Капитан Петко войвода“ и 60 години от обявяването му за град.  Пристигането на войводата и неговата чета ще бъде пресъздадено с възстановка до къщата, в която се е помещавал щабът му. Програмата предвижда тържествено шествие, начело с войводата към площад "Олимпийски" в центъра на града. Ще бъде..

обновено на 14.09.24 в 09:06

Днес е Кръстовден

На 14 септември Българската православна църква почита църковния празник за Въздвижението на Светия кръст Господен, наричан от народа Кръстовден. Кръстовден е един от 12-те велики християнски празника. На Кръстовден се спазва строг пост. С Кръстовден, наричан още Гроздоберник, се отбелязва началото на есента. Имен ден празнуват всички, носещи имената:..

обновено на 14.09.24 в 09:06

Присъда от 4 години затвор получи насилникът на Ванеса

Присъда от четири години затвор получи 30-годишният Цветомир Пенков от районния съд в Пловдив заради домашното насилие над жената, с която живели на семeйни начала и имат малко дете. Лишаването от свобода той ще изтърпи при първоначален строг режим.  Насилникът признава вината си. Има сключено споразумение с прокуратурата, което е одобрено от..

обновено на 13.09.24 в 18:09