Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

ВК Марица - Динамо (Москва) пряко по Радио Пловдив

| обновено на 27.11.19 в 09:05

Марица (Пловдив) очаква първо домакинство от новия сезон в Шампионската лига. Тази вечер от 18:30 часа в зала "Колодрума" гостува не кой да е, а най-титулуваният отбор в историята на най-престижния клубен турнир в Европа – Динамо (Москва). Двубоят между първенците на България и Русия е от втория кръг в Група "E" на волейболната надпревара. Радио Пловдив ще предава двубоя с преки включвания от "Колодрума".

Отборът на Динамо е ставал клубен шампион на континента цели 11 пъти, повече от всеки друг клуб в Европа. Още пет пъти е бил финалист, за последно преди десет години – през 2009 година. Само преди две години пък тимът от руската столица стигна до финалната четворка. Впечатляващата визитка на Динамо включва още 14 шампионски титли на СССР и седем на Русия, четири национални купи на СССР и пет на Русия, както и две суперкупи на Русия. Тимът е неизменен първенец на страната си за последните четири сезона. В момента обаче е едва седми във временното класиране в руската Суперлига с актив от две победи и осем точки от общо шест изиграни мача.

Най-впечатляващото име в състава на старши-треньора Александр Сукомел е това на капитана на отбора Наталия Гончарова, която, освен волейбол от световна класа, предлага и много радост за мъжките очи. Красивата 196-сантиметрова състезателка на поста диагонал е световна и двукратна европейска шампионка с националния тим на Русия и има множество индивидуални награди от престижни състезания.

В състава на Динамо солидно присъствие имат и две чужденки – разпределитеката на националния отбор на САЩ Лорън Карлини, която тази пролет спечели Шампионската лига с предишния си тим от Италия – Игор Горгондзола (Новара), и опитната посрещачка на чешкия национален отбор Хелена Хавелкова.

В първия си мач в Шампионската лига за сезона, Динамо победи у дома другия руски тим в Група "Е" – Уралочка-НТМК (Екатеринбург), с 3:1 гейма, като Гончарова се отчете с цели 26 точки, от които три блокади.


Въпреки добрата си игра, Марица допусна четиригеймова загуба при гостуването си на френския РК Кан (Кан). За "жълто-сините" това е трето поредно участие в груповата фаза на Шампионската лига, като през предишните два сезона имат само една победа – през февруари в "Колодрума" над френския Безие (Безие), която бе достатъчна за третото място в групата. Както винаги, целта пред пловдивския тим е да надгражда в сравнение с предишните сезони, което означава, че момичетата на старши-треньора Владимир Орлов ще търсят начин да се възползват от ролята си на аутсайдер в мача и да се преборят за победа.

Българските шампионки два пъти участваха и в по-ранните фази на Шампионската лига, където имат записани четири победи и два спечелени златни гейма. В родния волейбол Марица е абсолютен хегемон – петкратен и настоящ първенец в НВЛ, петкратен и настоящ носител на Купа България и настоящ носител на Суперкупа България. Пловдивчанки са абсолютен лидер без загубен гейм досега след шест изиграни кръга и през новия сезон в българското първенство.

Съдии на двубоя тази вечер ще бъдат Агньешка Михлиц от Полша и Стефан Бернстрьом от Швеция, а делегат на ЦЕВ – Драгомир Герасимович от Сърбия.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията
Отборът на България за Купа

Капитанът Валентин Димов: Можем да победим Салвадор

Капитанът на тима на България за Купа "Дейвис" Валентин Димов изрази увереност във възможностите на отбора преди предстоящия двубой срещу Салвадор от Световна група II. Той даде пресконференция заедно с помощник-треньора Тихомир Грозданов и състезателите от тима преди срещите на кортовете на тенис клуб "Локомотив" в Пловдив. „Провеждаме лагер тук..

публикувано на 12.09.24 в 13:35
Радост в съблекалнята на

"Марица" се класира за основната фаза на Купата на България

Станаха ясни четирите представители от Югоизток, които ще представят зоната в основната фаза на турнира за Купата на България. Феновете на "Марица" (Пловдив), "Черноморец" (Бургас), "Саяна" (Хасково) и "Розова долина" (Казанлък) ще имат удоволсвтието да подкрепят любимците си в двубой срещу тим от Втора лига. Мачовете ще се играят през октомври, а все..

публикувано на 12.09.24 в 13:07

Кабаков пътува между Пловдив и Стара Загора в рамките на два дни

Съдийската комисия към БФС обяви нарядите за мачовете от осмия кръг на Първа лига. Двубоят между Локомотив Пловдив и Хебър бе поверен на неопитния Мариян Гребенчарски. В същото време пловдивчанинът Георги Кабаков бе избран да свири регионалното дерби между Берое и Ботев (Пд), което ще се играе на стадиона в Стара Загора. Един от помощниците - Мартин..

публикувано на 11.09.24 в 10:00

Треньорска смяна в Спартак

Треньорска смяна в Спартак (Пловдив)! Досегашният наставник Димитър Иванов няма да води поведе отбора. Неговото място заема Христо Телкийски. За последно бившият халф работи в детско-юношеската школа на родния си клуб Локомотив Пловдив. Той ще е третият наставник на "гладиаторите" през настоящия сезон. Първият бе Танчо Калпаков, който обаче изненадващо..

публикувано на 10.09.24 в 17:55

Теглят жребия за Купа Дейвис в сградата на Община Пловдив

Жребият за мача между България и Салвадор от Световна група II на Купа "Дейвис" ще се изтегли в сградата на Община Пловдив от 12:00 часа на 13 септември (петък). В церемонията ще участват кметът на Пловдив Костадин Димитров и двукратният олимпийски шампион по гребане Николай Бухалов, които ще определят съперниците в отделните срещи. Двубоите ще се..

публикувано на 10.09.24 в 17:53