Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Локо срещу Литекс в битка за 1/4-финалите за купата

Локомотив (Пловдив) прие­ма днес от 17:30 часа втородивизионния Литекс в последен мач от осми­нафиналите на турнира за Купата на Бъл­гария. Старши треньорът Бруно Акрапович е наказан и няма да може да дава нас­тавления от пейката, а това ще прави помощникът му Александър Тунчев.

"Черно-белите" вървят от­лично в първенството и със сигурност част от внимание­то им е насочено към силен фи­нал в шампионата, който до­ри може да ги качи на второ място в класирането - при по­беди в оставащите 2 срещи Левски ще бъде изместен. Пловдивчани защитават и Ку­пата на България, затова са достатъчно кон­центрирани днес срещу вто­родивизионния си съперник. 

Тимът обаче има доста проблеми в за­щита - наказан е Стивън Езе, който бе изго­нен при нулевото равенство с Арда. Наред с това Давид Малембана е контузен.

Капитанът Димитър Илиев се очаква да получи почивка и да остане на резервната скамейка.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Поетът Красимир Йорданов за истинския Джулай

С поета Красимир Йорданов говорихме за поредния Джулай като празник на лятото и свободата.  Посрещането на слънцето на морския бряг в утрото на 1 юли е традиция, която Старите кучета (група стари приятели, поети и китаристи) спазва стриктно от средата на осемдесетте години насам- сподели Йорданов. Джулая е чисто български феномен, който съществува..

публикувано на 04.07.24 в 16:25
Ген. Нонка Матова

Нонка Матова - сребърна медалистка от Барселона 1992

Легендата на спортната ни стрелба Нонка Матова е родена на 20.10.1954 година в град Пловдив Между 1976 г. и 2000 г. участва в шест олимпийски игри. Тя е олимпийски вицешампион от игрите в Барселона през 1992 година. Победителка в алтернативния на олимпиадата турнир „Дружба” в Москва през 1984 г.одина Поставя 11 световни рекорда, от които два за мъже,..

публикувано на 04.07.24 в 13:07

"Локомотив" загуби с 0:1 от "Славия"

"Локомотив"  (Пловдив) загуби от "Славия" с 0:1 във втората си проверка от подготвителния лагер. Единственото попадение в срещата падна в 26-ата минута, когато Иван Минчев бе точен за "белите". За "Локомотив" с пропуски пред вратата на Славия се отчетоха Мартин Петков, Георги Каракашев, Тодор Павлов, Жулиан Лами, Николас Пенев, Данило Полонский и..

публикувано на 04.07.24 в 09:57

"Ботев" завърши подготовката си с 2:0 над "Крумовград"

Отборът на "Ботев" (Пловдив) завърши с победа контролите от предсезонната си подготовка. „Канарчетата“ надделяха с 2:0 над състава на "Крумовград" в последната си проверка преди старта на новата кампания.  И двете попадения в срещата, играна на стадион „Христо Ботев“, отбеляза новото попълнение на „жълто-черните“ Антъни Уджа през втората част.  В..

публикувано на 04.07.24 в 09:43

Бабакар Дион подписа с Аполон

Бившият футболист на Локомотив Пловдив Бабакар Дион ще продължи кариерата си в кипърския Аполон Лимасол. Сенегалският футболист подписа договор за две години  с Аполон За последно Дион игра в Локомотив Пловдив, но договорът му изтече в края на сезона и той напусна тима. Дион имаше много силни изяви за Локомотив Пловдив под ръководството на Александър..

публикувано на 03.07.24 в 18:04