Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Академик загуби с 81:107 от Левски в НБЛ

Академик Бултекс 99 загуби като домакин от Левски Лукойл със 81:107 (21:25, 17:28, 21:26, 22:28) в мач от поредния кръг на НБЛ. Домакините се опитаха да бъдат равностойни на съперника, но по-големият опит на "сините" си каза тежката дума и те постепенно натрупаха аванс в своя полза.

Гостите започнаха с добра далечна стрелба и дръпнаха с 14:6, но постепенно баскетболистите на Академик Бултекс 99 напипаха ритъма и стопиха пасива на 4 точки до края на първата четвърт, благодарение на добри изяви на Бачев и Шакир Смит. В средата на втората четвърт Левски Лукойл вдигна аванс от 10 точки след тройки на Чавдар Костов и Венци Петков. Благодарение на агресивната преса на гостите, разликата набъбна на 15 токи на почивката.

Гостите продължиха с агресивната игра в защита и добрата далечна стрелба и разликата прехвърли 20 точки в средата на третата четвърт. Домакините отвърнаха с две тройки на Шакир Смит и два коша на Мартин Сотиров, които стопиха част от пасива. В крайна сметка последната четвърт дойде при аванс от 20 точки за Левски Лукойл. В нея сините не позволиха на домакините да застрашат предимството им и заслужено се поздравиха с победата.

Шакир Смит бе най-резултатен за Академик Бултекс 99 с 21 точки, Седрик Боуен добави 18, Сашо Груев – 10. За победителите отличен мач направи Брандън Йънг с 24 точки и 12 асистенции за дабъл-дабъл, Христо Захариев записа 17, Чавдар Костов и Венци Петков – по 14 точки.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията
Гришо и Ноле в

Гришо и Ноле сътвориха невиждано шоу в "Арена София"

Григор Димитров и Новак Джокович сътвориха незабравимо шоу пред 12 500 зрители в "Арена София" снощи. Двамата се изправиха един срещу друг в демонстративен двубой. Победата грабна българинът с 6:4, 2:6, 10:6. Феновете се насладиха на тенис от най-високо ниво. Не лисваха и забавни моменти и много усмивки по трибуните. В залата бяха легендарните..

публикувано на 18.09.24 в 07:20
Тодор Неделев и бременната Анита

Тодор Неделев стана баща на момиче

Халфът на "Лудогорец" и бивш капитан на "Ботев" Пловдив (Тодор Неделев) вече е горд татко на момиче. Неговата половинка Анита го дари днес с дъщеря, която щастливите родители кръстиха Елиа. Бебето е в отлично здравословно състояние и с перфектни мерки - 3,6 кг. тегло и 50 см. височина. Анита и Тодор изказват благодарност на д-р Светлана Петрова,..

публикувано на 17.09.24 в 16:51
ЦСКА (София) с класика в

ЦСКА с 3:0 като гост на Локомотив (Сф)

ЦСКА победи "Локомотив" (София) с 3:0 като гост в мач от изтегления 12-и кръг в Първа лига. На стадиона в квартал "Надежда" "червените" стигнаха до първи успех под ръководството на Александър Томаш и го направиха при завръщането на верните си привърженици. Клубът бе наказан заради ексцесиите в баража с ЦСКА 1948 в края на миналия сезон. Томаш, който в..

публикувано на 17.09.24 в 09:39
Янаки Милев

Милев обърна Аревало и осигури победа за България над Салвадор

Янаки Милев спаси три мачбола и България се наложи над Салвадор с 3:2 победи за Купа „Дейвис“ България постигна много трудна, но изключително сладка победа над Салвадор с 3:2 успеха в мач от Световна група II за Купа „Дейвис“. В последната среща на сингъл Янаки Милев спаси три мачбола и победи с 2:6, 6:1, 7:6(6) Марсело Аревало (шампион в мъжките двойки..

публикувано на 16.09.24 в 16:42
Дъжд прекъсна мача на Радулов снощи

Илиян Радулов довърши Фуентес, България - Салвадор 2:2

Дебютантът Илиян Радулов доигра по перфектен начин мача си срещу Хуан Карлос Фуентес и го победи с 6:1, 6:2, като по този начин България изравни резултата срещу Салвадор на 2:2 успеха. Срещата от Световна група II за Купа "Дейвис" бе подновена на кортовете на ТК "Локомотив" (Пловдив) след като снощи дъждът прекрати двубоя само гейм преди окончателната..

публикувано на 16.09.24 в 13:36