Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Руйно вино ще се лее от чешмата в с. Устина

„Свети Валентин среща Трифон Зарезан“ - под това мото ще протече празничният 14 февруари в пловдивското село Устина. 

Празникът ще започне с ритуално зарязване на лозовите масиви край селото и избор на Цар на лозята. По – късно пред читалището ще има песни и танци, свързани както с Трифон Зарезан, така и със Свети Валентин. 

Местните винари канят желаещите да споделят професионалния им празник, а от винарската изба в Устина обещават истинско руйно вино да се лее от двата чучура на т. нар. Винена чешма и всеки да пие до насита. 

Кметът на Пловдив Здравко Димитров също е поканен на празника в Устина.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Потвърдиха кредитния рейтинг "ВВВ" на община Пловдив

Международната рейтингова агенция „Стандарт енд Пуърс“ (S&P Global Ratings) потвърди дългосрочния кредитен рейтинг „ВВВ“  стабилна перспектива на Община Пловдив.  Това сочи докладът от последната мисия на рейтинговата агенция, която се проведе през септември тази година.  Постигането на финансова стабилност и устойчиво развитие,..

публикувано на 12.10.24 в 12:20

Служител на фирмата е вероятният подпалвач в двора на "Чистота"

Камерите на общинското предприятие „Чистота“ са засекли евентуалния подпалвач в двора на фирмата вчера, съобщи заместник - кмета с ресор  екология Иван Стоянов.  Записите, на които се вижда заподозреният са предадени на Първо РПУ, което разследва пожара. Мъжът е служител на "Чистота". Припомням, че вчера сутринта в двора на фирмата се запалиха..

публикувано на 12.10.24 в 09:54

Вятърът разнесе дима от горящото сметище, въздухът в Пловдив е чист

Към този час няма превишение на нормите на фини прахови частици вследствие на дима от пожара на сметището край Цалапица, съобщиха от РИОСВ - Пловдив. От екоинспекцията заявиха, че са следили качеството на въздуха през цялата нощ и само между 2 и 4 часа сутринта са засечени по-високи от обичайните стойности и на двете станции в града – „Каменица“ и..

публикувано на 12.10.24 в 09:41

Локализираха пожара в депото на Цалапица

През нощта е локализиран пожарът в сметището за битови отпадъци край Цалапица.  Запали се сметището на Цалапица, четири пожарни гасят пламъците Шест пожарни екипа се борят с пламъците от късно снощи, като са работили цяла нощ заедно с тежка техника. Включени са и водоноски от ОП "Чистота". Осигурени са и инертни материали за гасенето.  Тази..

обновено на 12.10.24 в 09:24

Жители на Трилистник излизат на нов протест

Жители на селата Трилистник, Скутаре и Рогош в община "Марица" излизат на протест заради забавеното изграждане на жп-надлез между селото и Рогош. Протестът е насрочен за 11.00 ч. край строящото се съоръжение.  Трилистник протестира заради недовършен жп надлез Хората обвиняват НКЖИ за огромното забавяне в строителството, което по думите им, е..

обновено на 12.10.24 в 09:24