Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Областен медицински щаб заработи в Пловдив

| обновено на 16.03.20 в 13:48

В Пловдив се сформира Областен медицински щаб, който ще провежда ежедневни заседания. Той ще се заеме с осигуряването на персонал и апаратура на болница „Св. Мина“, където е бил пациентът със съмнения за коронавирус. Всяка пловдивска болница сама ще реши какъв персонал и каква апаратура ще предостави на „кризисната“ болница. Това реши на днешното си заседание Областният кризисен щаб в Пловдив, съобщи председателят на щаба Дани Каназирева. Тя посочи, че първото заседание на Медицинския щаб ще е днес в 16,30 ч.

Днес е решено още във всички болници да се отделят помещения за евентуално заразени с коронавирус пациенти, които да изчакат пристигането на инфекционист, а не да стоят в коридора.

Ай ти офисите минават на режим работа от вкъщи като те сами преценяват как ще стане това.

Козметичните студия спират работа на територията на цялата Пловдивска област, тъй като извършват процедури на голям брой клиенти, а това крие риск за здравето им. По – малките фризьорски салони ще работят само с един посетител, а по- големите – с двама.

Всеки кмет на община ще е длъжен да съгласува мерките с Областния щаб, преди да бъдат гласувани, за да не се стига до случаи, каквито вече има, за решения, приети в противоречие с Областния и Националния кризисен щаб.

Що се отнася до транспорта в Пловдив, решено е той да е с нормално работно време в сутрешните и вечерните натоварени часове и при необходимост ще се пускат повече автобуси. Разреждане на рейсовете ще има през деня, когато пътникопотокът не е толкова голям.

Чакат се резултатите от 18 проби от пациенти със съмнения за коронавирус, съобщи директорът на УМБАЛ „Св. Георги“ проф. Карен Джамбазов. Той посочи, че днес ще се обсъжда дали няма възможност и в Пловдив да се правят лабораторни изследвания за коронавирус. В Инфекциозна клиника е обособен отделен блок, в който има само две свободни легла. Предвижда се до няколко дни да бъдат обособени още над 30 легла за потенциално заразени пациенти, обясни проф. Джамбазов

В 15,30 ч. днес с директора на всяко училище се свърже експерт и ще е ясно как ще се работи оттук-натакък. Този режим на работа ще бъде огласен на сайта на всяко училище, съобщи началникът на РУО – Пловдив Иванка Киркова


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Среднощно убийство шокира хората в с. Столетово

48-годишният Борис Кисьов е убит в карловското село Столетово снощи. За това съобщи кметът на селото  Мирослав Колев, а от полицията в Пловдив потвърдиха за случая. Оттам  уточниха, че безжизненото тяло на мъжа е намерено снощи  в наследствената му къща. При първоначалния оглед са установени следи от насилие. Кисьов е бил намушкан с нож и е..

обновено на 07.10.24 в 11:17

Община Пазарджик поема 50% от цената в млечните кухни

Община Пазарджик ще дофинансира детските млечни кухни на територията си, с което изхранването на децата от 9 месеца до три години ще се намали с близо 50 процента.  В момента цената на тристепенното меню варира между 5 и 6 лева. Мярката ще влезе в сила от следващата година.  Предложението на кмета Петър Куленски бе прието от..

публикувано на 07.10.24 в 10:22

Монтират мантинели по главната улица на Асеновград

Започва монтиране на нови предпазни парапети по главната улица  в Асеновград. Целта е да се спре хаотичното пресичане на пешеходци и да се повиши сигурността на движението по  улица „Васил Левски“.  Монтажните дейности  ще продължат през цялата седмица, като се тръгва от зоната при светофара на автогарата.  Съоръженията между платната по дължината..

публикувано на 07.10.24 в 07:34

Приятно слънчево и топло време днес

Днес ще бъде предимно слънчево. Северозападният вятър ще отслабне и ще е слаб до умерен, постепенно ще се ориентира от юг, сочи синоптичната прогноза на Националния институт по метеорология и хидрология.  Максималните температури ще са между 19° и 24°, за Пловдив - до 25 градуса.  Ще духа до умерен вятър от запад-северозапад. Над планините..

публикувано на 07.10.24 в 07:11

250 бегачи от пловдивски фирми се включват в корпоративна щафета

Общо 25 търговски дружества, които развиват дейност в Пловдив и региона, ще участват в традиционното благотворително състезание по щафетно бягане. Седмото издание на спортната инициатива започва в 10 часа.  Най-голямата корпоративна щафета в Южна България ще се състои в Тракия икономическа зона.  Над 250 аматьори бегачи ще се включат в надбягването..

публикувано на 06.10.24 в 08:21