Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Пампорово затваря, хранят туристите по стаите


Ски зоната в Пампорово временно преустановява дейността си от днес до 29 март, във връзка с разпространението на COVID-19 в страната и с оглед безопасността на всички гости в курорта.

От дружеството уточняват, че скиорите могат да следят на онлайн платформата на курорта за допълнителна информация. 

В хотелите в Пампорово е осигурено изхранване по стаите за туристите.

Пред Радио Пловдив изпълнителният директор Мариян Беляков съобщи, че е много е вероятно и след 29-ти март ски зоната да остане затворена като на практика това ще бъде и краят на зимния сезон. 

Повечето хотели затварят, ресторантите също.  В Пампорово и в Смолянска област няма регистриран случай на коронавирус. Другите курорти последваха същата политика.

В момента в курорта има 1000 души като 70- 80 % от тях са българи, през последните седмици имаше много анулирани резервации, каза Беляков. 

200 - 250 души са чуждите туристи в Пампорово като те са от Ирландия, Сърбия, Македония и Турция. 

Затворени са спа – центровете, ресторантите, храна се доставя по стаите. Дезинфекцираме постоянно, всички мерки са взети. Няма как да изгониш хората от хотелите, но не приемаме нови резервации. В сряда ще бъде затворен последният хотел на дружеството. Въпросът е да можем икономически да оцелеем, подчерта изпълнителният директор. 

Ще има огромни загуби, които ще бъдат върху всички ни.  Говорим за милиони левове. Ще има хора в отпуски, някои ще бъдат и съкратени. 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Голяма токова авария нарушава водоподаването в Пловдив

Електрическа авария на помпена станция "Юг" е  причината тази вечер няколко района в Пловдив да останат без вода, обясниха от   ВиК.   По сигнали в социалните мрежи, засегнати пряко са  районите "Централен", "Западен" и "Южен".   Голяма част от града е с нарушено водоподаване заради токов удар от съоръжене на EVN.  Аварийни екипи работят за..

публикувано на 17.09.24 в 20:38

Хванаха 12 хитреци да хвърлят строителни отпадъци на открито

12 акта за безразборно изхвърляне на битови строителни отпадъци са съставени за седмица, съобщи главен инспектор Тодор Боюклийски, началник на сектор „Общинска полиция“. 9 от тях са за изхвърляне на отпадъци извън контейнерите, като 4-ма от нарушителите са заловени след 22 часа вечерта зад бившите Хали на ул. „Йоаким Груев“. Два от..

публикувано на 17.09.24 в 19:37

Кола пропадна в дупка на пътя в кв. "Гагарин"

В Пловдив „Мерцедес“ пропадна в дупка, вследствие на ВиК-авария.  Инцидентът е станал на бул. „Брезовско шосе“, в квартал Гагарин, пред офис на спедиторска фирма. Малко след това колата е била изтеглена, според публикация в социалните мрежи.  Според информация на сайта на ВиК – Пловдив, аварията на водопровода е станала по обяд на..

обновено на 17.09.24 в 16:10

След поредните тапи в "Южен" кметът успокои, че така ще е до Коледа

Огромни тапи се образуваха и тази сутрин в Пловдивския район Южен и на Околовръстно шосе в посока Пловдив.  Шофьори се оплакаха от задръствания по реновираната улица „Даме Груев“ и във вътрешността на квартал „Кючук Париж“, като част от тях споделяха, че придвижването до центъра им  е отнемало около 45 минути. Сигналите са изпратени и до кмета..

обновено на 17.09.24 в 16:09

Програмата на Пеещите фонтани започва с час по-рано през есента

От днес музикалната програма на Пеещите фонтани в Цар-Симеоновата градина ще започва от 20:30 часа, а не както досега от 21:30 ч., съобщават от община Пловдив.  Началният час е съобразен с по-малката продължителност на светлата част на деня и наближаването на по-студените месеци от годината. Пловдивчани и гостите на града могат да се насладят на..

публикувано на 17.09.24 в 16:07