Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Точно днес" - как Пловдив се справя с извънредното положение

Когато всичко свърши, този свят ще бъде по-хубав -  с надежда ще започнем първото утро на новата седмица, което отброява единайсетия ден от извънредното положение в България. Ето какво ще чуете във времето от 7 д о9.30 часа:

Как се изпълняват по-строгите противоепидемични мерки и каква е ситуация с COVID-19 в Пловдив?

Председателят на Общинския кризисен щаб и шеф на Дирекция „Здравеопазване“ в Община Пловдив доктор Калин Калинов ще бъде наш събеседник по темата. Ще го чуете минути преди осем часа.

Веселина Пеева ще провери какво се случва на КПП-та, които ограничават влизащите и излизащите от Пловдив.

И още теми „Точно днес“:

Как психологически да се справим със социалната дистанция и къде можем да намерим безплатна психологическа помощ? Психологът Елена Атанасова ще даде отговор на тези въпроси.

Нов сблъсък между президент и правителство. Държавният глава наложи частично вето върху Закона за извънредното положение. По темата ще чуете Георги Харизанов от Института за дясна политика.

В Зона „Култура“ на Радио Пловдив - културните институти си подават ръка с нова инициатива #оставамЕСивКъщи с Европейска столица на културата. Председателят на УС на "Пловдив-2019" и заместник-кмет Пламен Панов ще ни разкаже повече за нея.

Ще чуем и любим певец - Орлин Павлов, който стриктно спазва противоепидемичнитемерки, но ежедневно радва своите почитатели със своите песни в социалните мрежи. 

Ще има и още важни теми. Затова бъдете с програма "Точно днес" на Радио Пловдив. Започваме след новините в 7 часа. 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

"Точно днес" към края на летния месец

Август преваля, политическите пререкания обаче тепърва ще се развихрят, ще има още една кампания за избори. Какво да очакваме от новото служебно правителство на Главчев, какви са вариантите за успех пред партиите, които ще участват на вота, въпросите търсят отговори от социолога Евелина Славкова , от агенция Тренд. За рушащите се сгради в Девин -..

публикувано на 27.08.24 в 15:31

Тайните на Изтока във "Вход свободен"

Ще надникнем в културата на далечния Изток, към която останалия свят проявява нестихващ интерес от векове! Старо, колкото и ведическата култура, махенди  е ритуалното изписване на ръцете с кръгове и мандали, символизиращи слънцето Суря-Нараяна. Стремежът към красота и хармония в древна Индия е свързан с идеята за Бог, който е смятан за източник на..

публикувано на 27.08.24 в 09:30

"Точно днес" на 27 август

Във вторник сутрин - сюжети от  деня и коментари на събитията, които следим. Теми и събеседници до 9.30 часа. Биохраните от тази есен ще са задължителна част в менюто на училища, детски градини, здравни и социални заведения. Това  е регламентирано в Наредба за екологичните изисквания на продуктите, предмет на обществени поръчки, разработена с експерти..

публикувано на 26.08.24 в 16:20

Качество на живот и отношения във "Вход свободен"

Новата работна седмица стартираме с една тема с продължение! Причината - същественото и жизненоважно значение на водата!  Жива вода или структурирана вода с минерали като шунгит и зеолит, се превърна в нова мода сред любителите на природосъобразния начин на живот и алтернативните терапии и практики. Какво представлява структурираната вода с минералите,..

публикувано на 26.08.24 в 09:30

Какво ни носи понеделник - "Точно днес"

Край или начало? Край на безплодните усилия  за развиделяване на управленското безвремие и начало на оздравителни движения за избисряне на посоките за крачката напред след дългия застой в политическото блато. Ще успее ли този понеделник да преобърне негативната посока в развитието на политическия процес или и той ще  си остане поредният от понеделниците в..

публикувано на 25.08.24 в 17:18