Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Затварят джамиите у нас за Рамазана

| обновено на 23.04.20 в 09:28

Във връзка с предстоящите мюсюлмански религиозни празници Главното мюфтийство издаде заповед към всички свои служители, с която се затварят храмовете. Самите молитви ще се предават по интернет. Няма да има посещение. 

Това съобщи ръководителят Националния оперативен щаб за борба с коронавируса генерал-майор. проф. Венцислав Мутафчийски на редовния сутрешен брифинг.

"Главното мюфтийство издаде заповед към всички свои служители, с която се затварят храмовете. Самите молитви ще се предават по интернет. Няма да има посещение

По отношение на традициите в този месец - събирането на големи вечери се препоръчва събирането да бъде само в най-тесен кръг. Раздаването на храни - или така наречения ифтар -  да бъдат пакетирани с възможност за дезинфекция на пакетите и да се раздават само на крайно нуждаещи се. За което ние, разбира се, благодарим. 

Има нота от МВнР, че се готвят големи пътувания от Турция с редовни линии, за което ние ще призовем Външно министерство, както и Министерство на здравеопазването, да вземат отношение, за да се преустановят тези пътувания за този период. Турция се намира в изключително тежко състояние по отношение на заболяването", каза проф. Мутафчийски.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Загинали са и двамата пилоти на катастрофиралия в АБ "Граф Игнатиево" самолет

Двамата пилоти на катастрофиралия днес по обед военен самолет, съобщи на брифинг в базата министърът на отбраната Атанас Запрянов. Това са инструкторите майор Петко Димитров на 51 години и и ст. лейтенант Венцислав Докин на 55 години.  И двамата са отлични летци с отлична подготовка. Това са най-добрите ни пилоти в 12 база по отношение..

публикувано на 13.09.24 в 16:11

Учебно - боен самолет се разби на авиобаза Граф Игнатиево /обновява се/

Двуместен учебно - боен самолет L – 39 ZA  катастрофира в авиобаза Граф Игнтаиево.  Инцидентът е станал при подготовката на утрешните демонстрации. Пет екипа на пожарната гасиха огъня на мястото на инцидента. Кадри, веднага след него показваха гъст облак дим в района на военното летище. Заради трагичния инцидент МО отмени планираното за утре..

обновено на 13.09.24 в 14:56

Отварят кръговото на Централна гара в 17 часа

В 17 часа ще бъде пуснато движението при кръговото кръстовище до жп гарата в Пловдив. С това се очаква значително възстановяване на трафика при ремонтирания участък, както и връзката между  булевардите "Христо Ботев" и "Руски" и "Иван Вазов".   Ремонтите в посока бул. "Васил Априлов" обаче ще продължат.  Кръговото беше..

публикувано на 13.09.24 в 14:50

Обявиха обществената поръчка за нова сграда на МГ

Община Пловдив обяви обществената поръчка за проектиране, надзор и строителство на нова сграда на Математическата гимназия. Цената на всички дейности е 30 милиона лева без ДДС. Предвидено е  училището да има ще има 6 корпуса - учебен блок, администрация, сектор "Здравеопазване" и библиотечно-информационен център, корпус за спорт, център..

публикувано на 13.09.24 в 13:17

Присъда от 4 години затвор получи насилникът на Ванеса

Присъда от четири години затвор получи 30-годишният Цветомир Пенков от районния съд в Пловдив заради домашното насилие над жената, с която живели на семeйни начала и имат малко дете. Лишаването от свобода той ще изтърпи при първоначален строг режим.  Насилникът признава вината си. Има сключено споразумение с прокуратурата, което е одобрено от..

публикувано на 13.09.24 в 13:02