Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

17 са излекуваните за едно денонощие

От 54 нови случаи на COVID 19 в Пловдив има 1

| обновено на 08.05.20 в 10:41
Нови 10 случая на коронавирус у нас
Снимка: ЕПА/БГНЕС

От 54 нови случаи на COVID 19  за последното денонoщие в Пловдив има само 1 регистриран, а в Пазарджик са 3-ма. Данните съобщи на редовния сутрешен брифинг на Националния оперативен щаб секретарят му доц. Димо Димов. 

От новопoтвърдените 20 са настанени в болници в 10 области. Има 5 случая на деца до 18 години – те са от областите Плевен, София, Благоевград и Пазарджик. Има 9 новозаразени от медицинския персонал - от тях 5-ма са лекари, един фелдшер и един кинезитерапевт. Осем от тези случаи са в столични лечебни заведения, а един – в Ямбол.

Изследвани за денонощието са 1397 души. Най-много от новите случаи – 28 - са в София. Ямбол е с 9 заразени, Плевен с 4, Благоевград с 3, Варна и Сливен с по 2, а Силистра и Стара Загора с по 1. Към момента 355 са пациентите, настанени в лечебни заведения в страната, от тях 43 са в интензивни отделения.

Няма починали, а новоизлекуваните от коронавирус са 17. Така общият брой на преборилите вируса у нас вече е 401. 





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Присъда от 4 години затвор получи насилникът на Ванеса

Присъда от четири години затвор получи 30-годишният Цветомир Пенков от районния съд в Пловдив заради домашното насилие над жената, с която живели на семeйни начала и имат малко дете. Лишаването от свобода той ще изтърпи при първоначален строг режим.  Насилникът признава вината си. Има сключено споразумение с прокуратурата, което е одобрено от..

обновено на 13.09.24 в 18:09

Загинали са и двамата пилоти на разбилия се в "Граф Игнатиево" самолет

Двамата пилоти на катастрофиралия днес по обед военен самолет за загинали, съобщи на брифинг в базата министърът на отбраната Атанас Запрянов. Съболезнования за загубата изрази служебният премиер Димитър Главчев, който също пристигна на място. Това са инструкторите майор Петко Димитров на 51 години и и ст. лейтенант Венцислав Докин на 28 години...

обновено на 13.09.24 в 17:49

Отворено е движението през кръговото на Централна гара

Отвориха за движение кръговото кръстовище до Централна жп гара в Пловдив. В 17:10 ч. тръгна първият автомобил.  На отварянето на кръстовището бяха кметът на Пловдив Костадин Димитров и заместниците му Тошо Пашов и Иван Стоянов.  "Поетите ангажименти от нас и от изпълнителите към НКЖИ, втори обект за два дни, с оглед на предстоящият първи учебен ден,..

обновено на 13.09.24 в 17:49

Учебно - боен самолет се разби на авиобаза Граф Игнатиево

Двуместен учебно - боен самолет L – 39 ZA  катастрофира в авиобаза Граф Игнтаиево.  Инцидентът е станал при подготовката на утрешните демонстрации. Пет екипа на пожарната гасиха огъня на мястото на инцидента. Кадри, веднага след него показваха гъст облак дим в района на военното летище. Заради трагичния инцидент МО отмени планираното за утре..

обновено на 13.09.24 в 17:48

Обявиха обществената поръчка за нова сграда на МГ

Община Пловдив обяви обществената поръчка за проектиране, надзор и строителство на нова сграда на Математическата гимназия. Цената на всички дейности е 30 милиона лева без ДДС. Предвидено е  училището да има ще има 6 корпуса - учебен блок, администрация, сектор "Здравеопазване" и библиотечно-информационен център, корпус за спорт, център..

обновено на 13.09.24 в 17:48