Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

36 нови случая на коронавирус, 2211 са вече заразените у нас

| обновено на 17.05.20 в 15:54

Потвърдените случаи на коронавирус в България са 2211, обобщи на брифинг тази сутрин проф. Тодор Кантарджиев - директор на Националния центъра по заразни и паразитни болести. 

Така за денонощието има регистрирани 36 нови. Вчера има нови десет случая в София. Те са част от направените над 1000 изследвания.

Новите случаи са в областите: Благоевград – 3, Пазарджик – 6, Плевен – 3, Пловдив – 3, Русе – 1, Сливен – 2, Смолян – 2, София – 10, Ямбол – 6.
240 души сред медицинския персонал са заразени.
Излекуваните са близо 600. Вчера са изписани 25 души.

Излекуваните хора вече са 25% - 598 души. Само вчера са изписани 25 от ВМА, 2 от Пирогов, от Софийско РЗИ от домашно лекуваните - 11 са оздравели, Смолян 5, Пловдив - 4, Кюстендил - 2. 

Вече няма нови случаи на коронавирус в старческите домове и домовете за деца с умствени увреждания. До минимум вече са сведени и болните сред медицинския персонал - подчерта Кантарджиев. 

В България се прави изследване след лечението на всеки болен в болница. Тези хора се изписват само след отрицателни тестове, отбеляза Кантарджиев.
Вчера са починали трима души и така смъртните случаи стават 108. Сред тях е мъж на 31 години, с диабет.
Огнище на ку-треска е отрито в габровските села Крамолин, Ловни дол и Съботковци. Болестта се е развила сред ветеринарни лекари и персонал в три ферми за животни. Над 20 души в областта са дали положителна проба за ку-треска, като те са тествани първоначално за коронавирус. 


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

„Лаута“ е домакин на фестивала “BEERLAND”

От днес до неделя парк „Лаута“ е домакин на фестивала “BEERLAND”. В програмата на фестивала е концерт с участието на Васко Кръпката и „Подуене блус бенд“, Керана и Космонавтите, Черно фередже, Светльо and the Legends, Rock’n’roll Train – трибют на AC/DC, „Атолука блус картел“. Пловдивските детски музикални школи също ще се представят на голямата..

публикувано на 13.09.24 в 08:41

АМТИИ открива новата учебна година

Музикалната академия в Пловдив открива новата учебна година.  Ректорът на Академията за музикално танцово и изобразително изкуство “Проф. Асен Диамандиев“ Жан Пехливанов ще поздрави първокурсниците в концертната зала на висшето учебно заведение.  Деканите на отделните факултети ще раздадат студентските книжки. Предвидени са музикални и танцови..

публикувано на 13.09.24 в 08:37

Президентът ще лети на изтребител F-16 в авиобаза Граф Игнатиево

Днес в авиобаза „Граф Игнатиево“ президентът Румен Радев ще направи демонстрационен полет на изтребител F-16 по покана на Военновъздушните сили на САЩ.  В авиобазата държавният глава ще удостои с Почетен знак на президента бригаден генерал Тад Кларк, командир на 31-во изтребително авиокрило от Военновъздушните сили на САЩ в авиобаза Авиано, Италия...

публикувано на 13.09.24 в 07:42

Започва делото срещу насилника на Ванеса Цветомир Пенков

С разпоредително заседание в районния съд в Пловдив започва делото срещу 30-годишния Цветомир Пенков, обвинен за домашно насилие на жената, с която живели на семeйни начала и имат малко дете.  През януари 24-годишната Ванеса постъпи в болница след мъчителен побой от насилника.  Срещу Пенков са повдигнати четири обвинения. Те са за..

публикувано на 13.09.24 в 07:38

Пловдив е домакин на Национална конференция за редки болести

Петнадесетата Национална конференция за редки болести и лекарства сираци събира в Пловдив над 230 медицински специалисти, представители на пациентски организации, здравни власт и индустрия. Те ще споделят опит и ще се запознаят с актуални новости в областта на диагностиката, лечението и проследяването на редките болести. През последното..

публикувано на 13.09.24 в 07:34