Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Дистанционното обучение ще се плати на учителите

Дистанционното обучение на учениците натовари значително учителите. В същото време повече от половината от тях не са получили допълнителните си плащания за този период, а значителна част от педагозите са изчерпали вече годишния си отпуск, съобщиха от Синдикат „Образование“ към КТ „Подкрепа“. Ръководителят на синдиката Юлиян Петров коментира възможностите тези проблеми да бъдат решени.

„Надяваме се, че ще се изпълни КТД и всички допълнителни плащания ще бъдат направени. Сроковете са регламентирани и лекторските часове трябва да се заплати за съответния месец. Проблемът е в коментара на някои директори. На национално ниво се прецезираха нещата. Субсидията към българските образователни институции не е намаляла. Дистанционното обучение продължава и е на финалната плана, като беше натрупан добър опит“, посочи г-н Петров.

Той допълни, че балансът е в решаване на този въпрос, без да се търси режим на отчетност, както е регламентирано в нормалния учебен процес. Обществото видя, че учителите работят всеотдайно и повече.

Предложено е през месец септември да има едно плащане за усилията на учителите ангажирани с дистанционното обучение. Синдикат „Образование“ иска такива плащания да има към дирекорите, които остават огорчени. Регионалните управление не признават КТД за директорите, които не бива да се ощетяват.

Интервюто с Юлиян Петров, ръководител на Синдикат „Образование“ към КТ „Подкрепа“ е в звуковия файл. 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Академията за редки болести е полезна за младите лекари

Ежегодната  обучителна „Академия за редки болести“ стартира при голям интерес в Пловдив. Тя се провежда в рамките на  Национална конференция за редки болести и лекарства сираци, която събира  над 230 медицински специалисти, представители на пациентски организации, здравни власти и индустрията.  В рамките на двудневния форум те ще споделят опит..

публикувано на 13.09.24 в 14:20

Опитите за въздействие върху избирателя доведоха до кризата

Политическата криза е катализатор на радикализацията в опитите за въздействие на избирателя. Затова ще е интересно да се види на тези избори как цели компактни групи избиратели, които 99% от секцията гласуват за една партия или кандидат, ще се преориентират. Това коментира Калин Славов, изпълнителен директор на „Прозрачност без граници“...

публикувано на 13.09.24 в 10:59

Между 4 и 6% от населението е засегнато от редки болести

Не мога да кажа, че хората с редки заболявания се увеличават, но се подобряват възможностите на медицината за точна диагностика на голям брой от редките заболявания. Това заяви в интервю за предаването „Точно днес“ на Радио Пловдив професор Румен Стефанов, председател на Комисията по редки болести към Министерсвтото на здравеопазването и..

публикувано на 13.09.24 в 10:04

"Нощ на ангелите" превръща Пловдив в град на доброто

"Нощ на Ангелите“ отбелязва петото си издание с най-мащабния  благотворителен фестивал, правен до сега. Събитието ще се проведе на 14-ти и 15-ти септември на Гребната база в Пловдив  и разраства мащаба си, за да докаже, че за доброто няма граници.  И  тази година се запазва традицията на 17-ти септември, денят в който почитаме паметта на..

публикувано на 12.09.24 в 15:44

Промените при шофьорския изпит няма да намалят катастрофите

Промените при шофьорските изпити от декември месец няма да допринесат за подобряване на пътната безопасност. Те са козметични, необходими са доста по-големи промени, но няма воля да бъдат предприети. Това коментира Трендафил Маринов от Съюза на автоинструкторите по повод промените в наредбата за придобиване на свидетелство за правоспособност. С..

публикувано на 12.09.24 в 10:29