Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Хората вярват по-скоро на Божков, отколкото на властта

Снимка: Капитал

„Мисля, че независимо от пренебрежението, което управляващите показват, този ход е доста действен спряма хората и те вярват по-скоро на Васил Божков, отколкото на тях”. Така експертът по сигурност Николай Радулов коментира по Радио Пловдив публикуваните от Божков текстове и комикси във Фейсбук.

„Мисля, че тези хора, които управляват държавата, вземат вече доста време решения, които ги компрометират и вече са довели нещата дотам, че по-скоро се вярва на някой друг, но не и на заявленията на органите на държавната власт”, отбеляза Радулов.

По думите му той и негови колеги, които се занимават със сигурност, още преди десетина години са предсказали,че подобно нещо ще се случи:

„След като има първоначално натрупване на капитала, естествно следва преразпределение към по-млади, по-амбициозни, по-жизнени и често по-безскрупулни хора. Така че това, според мене е едно опосредствано, вторично преразпределяне на капиталите”.

На въпрос кой би могъл да се цели в бизнеса на Васил Божков, Радулов отговори, че бившите му съдружници например продължават да ръководят бизнеса, който преди това бе свързан с Божков.

„Така че заподозрените са на публично обозрение и няма как да се объркаме. Разбира се, може да има и задкулисни заинтересовани лица, които смятат, че хазартните игри и тотото са им наследство, например от майка им”.

По повод Фесйсбук комуникацията на Божков,Радулов каза: 

"Тук не става дума за нападение от страна на Божков, той просто се защитава. Очвидно е, че общуването му, което му е донесло немалко пари, говори се за 700 милиона лева, но аз мисля, че са повече-тези му печалби са резултат от врътките му и действията, които са провери в негова полза точно политически фигури, не някакви други хора неизвестни".

Разговора на Иванка Петкова с Николай Радулов можете да чуете в звуковия файл.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

"Нощ на ангелите" превръща Пловдив в град на доброто

"Нощ на Ангелите“ отбелязва петото си издание с най-мащабния  благотворителен фестивал, правен до сега. Събитието ще се проведе на 14-ти и 15-ти септември на Гребната база в Пловдив  и разраства мащаба си, за да докаже, че за доброто няма граници.  И  тази година се запазва традицията на 17-ти септември, денят в който почитаме паметта на..

публикувано на 12.09.24 в 15:44

Промените при шофьорския изпит няма да намалят катастрофите

Промените при шофьорските изпити от декември месец няма да допринесат за подобряване на пътната безопасност. Те са козметични, необходими са доста по-големи промени, но няма воля да бъдат предприети. Това коментира Трендафил Маринов от Съюза на автоинструкторите по повод промените в наредбата за придобиване на свидетелство за правоспособност. С..

публикувано на 12.09.24 в 10:29

От края на септември можем да се ваксинираме и за КОВИД, и за грип

На прага на есента в региона върлува предимно КОВИД, който напук на твърденията, че протича леко, въобще не е така. Пациентите се оплакват от силно главоболие, много силни болки в гърлото. Хубавото е, че продължава около 5 дни, обясни  д-р Костадин Сотиров , председател на Регионалната колегия на общопрактикуващите лекари в Пловдив.  Типичните..

публикувано на 12.09.24 в 10:09

Е-системата за автобусите е готова, от общината зависи стартът й

Нямаше технически проблеми по автобусна линия 25, в която пилотно стартира електронната система за таксуване в градския транспорт. Десетки граждани вчера са закупили билетчето си с банкова карта, съобщи управителят на фирмата-изпълнител "ТИКСИ" Николай Недялков. "Най- вероятно е вид любопитство, за да видят хората как работи системата. Очакваме с..

обновено на 11.09.24 в 11:24

Правилата на училищно ниво са най-доброто решение

Предложението на синдикат „Образование" към КТ“Подкрепа“ с промяна в Закона за предучилищното и училищното образование, родителите да подписват договор с учебните заведения, че децата им няма да използват мобилните си телефони в учебните часове предизвика обществения интерес и коментари.  За програма "Точно днес“ директорът на СУ „Черноризец..

публикувано на 11.09.24 в 11:21