Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Ден след ден" в средата на седмицата

Какво е състоянието на 6-годишното момченце, паднало по – рано днес от втория етаж на детска градина „Бреза“ в пловдивския квартал „Гагарин"? Информация очакваме от Паолина Комсалова, която ще информира и как се е стигнало до инцидента с детето.

И още:

Прокуратурата се е самосезирала и проверява записа, изтекъл миналия петък, за който се твърди, че е на премиера Бойко Борисов. Това обяви в Пловдив главният прокурор Иван Гешев. Той и главният секретар на МВР Ивайло Иванов дойдоха в града под тепетата, за да съобщят за поредна акция срещу престъпността, този път в Пловдивско. 30 души са задържани на този етап. Информацията и комантарите от посещението на обвинител №1 в Пловдив обобщава в репортажа си Стоян Терзиев.

Разнобоят между ГЕРБ и Патриотите за т. нар. доброволчески отряди в Закона за МВР наложи свикването извънреден коалиционен съвет на управляващите. Прехвърчане на искри или по – сериозни пропуквания в управляващата коалиция? Скандалът като перманентно състояние на кабинета "Борисов 3" и какво следва от поредното обтягане на отношенията? Разговорът ще е с политолога и журналист Явор Сидеров.

Здраве, образование и време:

Трима медици и служител на полицията в Пазарджик са с коронавирус. 11 са последните положителни резултати в Пазарджишка област, а две от структурите на МВР в Пазарджик - сектор "Български документи за самоличност" и "Миграция" затвориха за граждани. За новозаразените и мерките на Областния кризисен щаб в Пазарджик разказва в репортажа си Димитър Владимиров.

Порои и градушки за пореден ден в цялата страна. В ранния следобед обилен дъжд, придружен с град, се изля над Пазарджик и наводни много улици в града. Ще продължат ли валежите и през следващите дни? Какво лято ни очаква? Коментарът ще е на метеоролога Петър Янков.

Как премина изпитът по математика за седмокласниците в Пловдив? Успяха ли да се справят децата и какви са коментарите на родителите? Репортажът е на Антония Попова. По темата тя разговаря и с Ивайло Старибратов, председател на Съюза на математиците в Пловдив. 


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

"Точно днес" - за минало и бъдеще

За миналото като огледало - как пазим историята ни, за студентите и тяхна благотворителна идея - теми в предаването "Точно днес"  на 22 октомври. Ще разкажем за участието на Регионалния археологически музей Пловдив  в изложбата „Древна Тракия и Античният свят. Съкровища от България, Румъния и Гърция“ в музея „Джон Пол Гети“ в Лос Анджелис: наш..

публикувано на 21.10.24 в 15:39

Всички чакат края на новата седмица "Ден след ден"

Седмицата, която започва ще приключи със седмите поред избори у нас в неделя. Тя ще бъде дълга, а залаганията ще продължат най- вероятно и след нощта на вота заради прогнозите, че правителство трудно ще се сформира. Дотогова текат обучения на СИК-овете, за да им бъдат изборните протоколи по- ясни и с по- малко грешки, акциите на МВР за..

публикувано на 21.10.24 в 14:36

Археология и четене за деца днес във "Вход свободен"

В предаването днес даваме зелена светлина на доброто настроение, усмивките и не на последно място на интересните събития в Пловдив и областта.  Като начало заедно с Вера Вулджева четем на децата с озарени сърца :) в село Марково, Община Родопи. На 26 октомври /събота/ в Читалище "Алеко Константинов - 1907" ще се състои събитието "НА ГОСТИ В БИБЛИОТЕКАТА..

публикувано на 21.10.24 в 09:30

„Точно днес“ с най-важните теми за седмицата

Първото утро на новата седмица посрещаме с важните теми за Пловдив, ето какво ще чуете във времето до 9.30 часа: Точно седем дни ни делят до извънредните парламентарни избори на 27 октомври – време не само за размисъл, но и за сериозна подготовка. Ще проверим как върви тя с разговори с председателите на двете районни избирателни комисии в..

обновено на 20.10.24 в 17:56
Пловдив

Клуб "Неделя" за хората и митовете

Днес в предаването ще ви срещнем с българския лондончанин - писателя Ангел Хаджипопгеоргиев, който ще представи новия си роман "Божествена трагедия". Говорим за митовете като литературна основа, тяхното волно преформатиране и боговете като начало или продукт на употреба. Във втората част ще ви срещнем с бележития пловдивчанин от Лонг Бийч Наско Вълев-..

публикувано на 20.10.24 в 12:50