Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Спешен ремонт на пътя Гълъбово-Косово-Цар Калоян

Извършване на неотложен  ремонт на част от пътя  Гълъбово-Косово -Цар Калоян, компрометиран от активизирало се  свлачище, е становището на експертна работна група , сформирана  със заповед на областния управител Дани Каназирева. Становище за състоянието на участъка и мотиви за искане на финансиране на обекта са изпратени до Междуведомствената комисия за възстановяване и подпомагане към МС. 

„Бедствието представлява опасност за движението на автомобили и хора покрай него. След заключение от техническата експертиза на инженер-конструктор е констатирано, че е необходимо да бъде изградена стоманобетонна подпорна стена и възстановени разрушените съоръжения, с цел укрепване на пътя, стабилизиране на свлачището и нормализиране на движението по общинския път",  обясни областният управител Дани Каназирева. 

Сигналът за свлачището е от кмета на община Куклен и в него се съобщава, че следствие тежките атмосферни условия /дъжд , топене на снегове и ерозия / през  април 2020г., част от пътната настилка е разрушена, а друга деформирана. Разрушени са също така тръбен водосток Ф 1000 и отводнителната канавка на пътя, което допълнително спомага за активизирането на свлачищния участък.

По думите на областния управител движението по пътя е не само силно затруднено в момента, но съществува опасност при евентуални нови свличания да бъде прекъснато изцяло движението по пътя Гълъбово- Косово-Цар Калоян, което ще затрудни населението.

В Областна администрация има много постъпили сигнали и за друг пътен участък, който е в лошо състояние и се нуждае от ремонт. Това е пътят Ситово-Лилково.

„В комуникация сме с Областно пътно управление, вече има одобрено техническо задание за подравняване и уплътняване на пътната настилка, като до 15 юли трябва да се приключи с ремонта на отсечката",  уточни Каназирева.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

До края на годината камерите на ТОЛ системата започват да снимат за скорост

До края на годината камерите на ТОЛ системата ще започнат да снимат за скорост, обяви в Пловдив служебният министър на регионалното развитие и благоустройството Виолета Коритарова.  Тя откри двудневната конференция за безопасност на движението "Визия 0“ - нула жертви при пътно транспортнни произшествия, организирана от Сдружение "Българска браншова..

обновено на 19.09.24 в 15:01

Борят се за живота на детето, чиято майка скочи с него от 3-тия етаж

В тежко състояние и с опасност за живота е настаненото в УМБАЛ „Свети Георги“ 1-годишно дете от Кърджали, чиято майка скочи с него от третия етаж на хотел. Това съобщиха от пресслужбата на болницата. Бебето е с фрактура на черепа и се лекува в Клиниката по неврохирургия. Няма други травми. Предстоят още прегледи и изследвания, но на този етап..

публикувано на 19.09.24 в 15:01

Искат по-висока присъда за Анка, убила 2-годишната Севда

Да бъде завишена присъдата на Анка Михайлова от 8 на 18 години – за това настоява прокуратурата на делото, гледано от Апелативния съд. Анка Михайлова бе обвинена за смъртта на осиновената си 2-годишна дъщеря Севда. Окръжните съдии приеха, че Анка е причинила смъртта на момичето по непредпазливост след удар по главата на детето...

публикувано на 19.09.24 в 14:57

Валери Вълков от Пазарджик става депутат за 3 заседания

Само за 3 пленарни заседания ще бъде депутат в 50-ото НС Валери Вълков, който днес положи клетва като депутат на мястото на Екатерина Захариева.  Той ще представлява Пазарджик, след като тя стана българската номинация за еврокомисар. Тази сутрин депутатите освободиха Захариева като народен представител, а малко по-късно Вълков положи клетва.  За..

обновено на 19.09.24 в 14:46

Военна прокуратура разреши черната кутия на разбилия се L-39 ZA да замине за Чехия

Черната кутия на катастрофиралия край авиобаза "Граф Игнатиево" самолет  е изискана с официално писмо от Министерство на отбраната и от прокуратурата ще дадат разрешение още днес да бъде изпратена в завода-производител в Чехия. Това съобщи за Радио Пловдив военноокръжния прокурор майор Христо Анчев.  По думите му, след издаването на това..

обновено на 19.09.24 в 14:25