Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

38 нови случая в област Пловдив, по 6 - в Смолян и Пазарджик

Бебе на 2 месеца с коронавирус е в болница в Смолян

3 новозаразени медицински лица в региона

| обновено на 18.07.20 в 20:06
Снимка: Picabay

В област Смолян 2-месечно бебе с коронавирус е настанено в МБАЛ-Смолян с диагноза пневмония, съобщиха от РЗИ. Това е един от общо 6-те нвои случая в областта. 3 от тях са при мъже на възраст 49, 62 и 70 г. от общините Чепеларе, Борино и Смолян. Двете регистрирани с ковид 19 жени - на 57 и на 45 години от общините Златоград и Мадан - са  медициснки лица.

В Златоград заразената е лекарка от извънболничната медицинска помощ, която е имала контакт с позитивен на К-19 извън общината. Това  е първият случай на медик с вируса в тази община, уточняват от Здравната инспекция. Жената от община Мадан е санитар в общинската болница, изследвана с част от  персонала. Тя е без оплаквания. Всички възрастни в смолянско са на домашна изолация и се наблюдават от личните лекари. 

В Пазарджик, по данни на РЗИ, всички 6 новозаразени са поставени също в домашна изолация. От общината четири от положителните резултати са на медицинска сестра, на 60 години и двама мъже на 46 и на 67 години от областния град, както и на жена на 21 години от село Говедаре. Две са положителните проби от град Велинград: жена на 51 и мъж на 57 години. 

Освен трите случая на медицински лица в Пазарджик и смолянско, за денонощието в страната има още 4 новорегистрирани с К-19 медицински служители, като 3 от тях са установени при лекари и един е при друг служител от медицинския персонал.

В област Пловдив новите случаи са 38. Общо в страната за последното денонощие положителни на К-19 са 298 души при 4884 направени Пи си ар теста, показват данните към полунощ в Единния информационен портал. 

От началото на заразата у нас с коронавирус са били открити 8442 души. Излекуваните лица са 4033, като само з апоследното денонощие те са 106. Активните случаи са 4112. В момента 606 са пациентите настанени в лечебни заведения. 33 от тях са в интензивни отделения и клиники.

4-те починали през денонощието с коронавирус  са на мъже на възраст от 65 до 72 години. Двама от тях със сърдечни и 3 други хронични заболявания. 





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Присъда от 4 години затвор получи насилникът на Ванеса

Присъда от четири години затвор получи 30-годишният Цветомир Пенков от районния съд в Пловдив заради домашното насилие над жената, с която живели на семeйни начала и имат малко дете. Лишаването от свобода той ще изтърпи при първоначален строг режим.  Насилникът признава вината си. Има сключено споразумение с прокуратурата, което е одобрено от..

обновено на 13.09.24 в 18:09

Загинали са и двамата пилоти на разбилия се в "Граф Игнатиево" самолет

Двамата пилоти на катастрофиралия днес по обед военен самолет за загинали, съобщи на брифинг в базата министърът на отбраната Атанас Запрянов. Съболезнования за загубата изрази служебният премиер Димитър Главчев, който също пристигна на място. Това са инструкторите майор Петко Димитров на 51 години и и ст. лейтенант Венцислав Докин на 28 години...

обновено на 13.09.24 в 17:49

Отворено е движението през кръговото на Централна гара

Отвориха за движение кръговото кръстовище до Централна жп гара в Пловдив. В 17:10 ч. тръгна първият автомобил.  На отварянето на кръстовището бяха кметът на Пловдив Костадин Димитров и заместниците му Тошо Пашов и Иван Стоянов.  "Поетите ангажименти от нас и от изпълнителите към НКЖИ, втори обект за два дни, с оглед на предстоящият първи учебен ден,..

обновено на 13.09.24 в 17:49

Учебно - боен самолет се разби на авиобаза Граф Игнатиево

Двуместен учебно - боен самолет L – 39 ZA  катастрофира в авиобаза Граф Игнтаиево.  Инцидентът е станал при подготовката на утрешните демонстрации. Пет екипа на пожарната гасиха огъня на мястото на инцидента. Кадри, веднага след него показваха гъст облак дим в района на военното летище. Заради трагичния инцидент МО отмени планираното за утре..

обновено на 13.09.24 в 17:48

Обявиха обществената поръчка за нова сграда на МГ

Община Пловдив обяви обществената поръчка за проектиране, надзор и строителство на нова сграда на Математическата гимназия. Цената на всички дейности е 30 милиона лева без ДДС. Предвидено е  училището да има ще има 6 корпуса - учебен блок, администрация, сектор "Здравеопазване" и библиотечно-информационен център, корпус за спорт, център..

обновено на 13.09.24 в 17:48