Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Накъде вървим „Точно днес“

Снимка: художник Румен Нечев

Ще има ли пик на протестите в деня на общонационалния митинг  протест и какво ще последва. Коментар на политолога Страхил Делийски.

Ковид 19 – ако някои го забравят, той не ни е забравил. Скача с летните темпуратури. До къде стигнахме по пътя на противостоенето и разпространението. Разговор с пулмолога д-р Александър Симидчиев  от Медицинския институт на МВР,  член на Медицинския щаб към правителството.

Как завършват  проявите на обществено недоволсто във времената преди нас. Има ли от какво да се поучат днешните  протестиращи,  властници и наблюдатели. Разговор със Стефан Шивачев директор на Историческия музей в Пловдив.

Във „Великите европейци“ Пламен Асенов представя авторът на  романа „В търсене на изгубеното време“ Марсел Пруст II част.

В "Добро утро, ден!" продължава срещата  с Нина Найденова директр на Пловдвската опера. 

„Точно днес“. Сряда 29 юли. От 7 до 9.30


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

„Точно днес“ – за вярата, кризите и здравето

Не само петък, но тринайсти ден от септември. Посрещаме го без фатални нотки и с важните теми за Пловдив и страната. Ето какво ще чуете във времето до 9.30 часа: До какво ще доведе политическата криза у нас и опасно ли е да се правят промени в изборния поцес преди тя да приключи? Отговор на този въпрос ще търсим от Калин Славов ,..

публикувано на 12.09.24 в 16:37

Четвъртък следобед с „Вход свободен“

С Елеонора Аврамова говорим за събитието „Свещени води: Божествената женска сила“, тази събота, в Пловдив. Очаквайте след 14 часа. Говорим и с режисьора Николай Василев за филма „Ваклуш“, който ще се прожектира безплатно за пловдивчани и гостите на града, в неделя от 18 часа, в Lucky Дом на киното. Очаквайте и рубриката „Предразсъдъци и..

обновено на 12.09.24 в 09:45

"Точно днес" от археологията до шофьорските курсове

Утрото с Радио Пловдив на 12 септември започва с актуалните теми и събития. Нови правила за шофьорските изпити влизат от декември, след като бяха обнародвани в Държавен вестник. С тях се слага край на безкрайното явяване на изпит за придобиване на правоспособност. До 4 пъти се ограничават опитите за взимане на шофьорска книжка в рамките на..

публикувано на 11.09.24 в 17:00

Различен следобед с "Вход свободен"

Днес в предаването минутки след 13:30 наш гост ще бъде Елисавета Котова - председател на Националната асоциация на децата и младите хора с диабет. Поводът да я поканим е,  20-ти юбилеен летен  лагер в гр. Априлци, който асоциацията обедини както децата с диабет, така и техните  родители. Акцент тази година бе темата  "Подсладителите и последните научни..

публикувано на 11.09.24 в 09:30

"Точно днес" на 11 септември

В сряда сутрин - броени, дни преди началото на новата учебна година, говорим по актуални теми и следим събитията  с днешна дата. - 5 въпроса свързани с проблемите в образованието, на които Асоциация Родители търси отговор от институциите. Говорим с Яна Алексиева, изпълнителен директор на асоциацията. - И още за телефоните и забраната им в училище и..

публикувано на 10.09.24 в 14:28