Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

37 оздравели от Covid-19 и 26 заразени за изминалите 48 часа в Пловдив и областта

Дете на 1 годинка, лекар и медицинска сестра са сред новозаразените с коронавирус в Пловдив и областта като и тримата са на домашно лечение. Данните са на  Кризисния щаб за изминалите 48 часа, за които са регистрирани 26 положителни проби като за днес те са 17. Оздравелите от Ковид-19 са повече - 37.

 Регистрираните смъртни случаи са два – на 64- годишен мъж и 74- годишна жена като и двамата са имали придружаващи заболявания. 

За последните две денонощия има 12 хоспитализирани болни, които са в задоволително състояние. Към момента на лечение в болниците са 106 пациенти като от тях шестима са на интензивно лечение.

От всички 67 заразени медици и персонал,  56 са вече излекувани, допълват от щаба. 

Общо случаите на коронавирус към днешна дата са 1328, а на излекуваните 797.

Заразените в Пазарджик днес са седем, а в Смолян - шест.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Среднощно убийство шокира хората в с. Столетово

48-годишният Борис Кисьов е убит в карловското село Столетово снощи. За това съобщи кметът на селото  Мирослав Колев, а от полицията в Пловдив потвърдиха за случая. Оттам  уточниха, че безжизненото тяло на мъжа е намерено снощи  в наследствената му къща. При първоначалния оглед са установени следи от насилие. Кисьов е бил намушкан с нож и е..

обновено на 07.10.24 в 11:17

Община Пазарджик поема 50% от цената в млечните кухни

Община Пазарджик ще дофинансира детските млечни кухни на територията си, с което изхранването на децата от 9 месеца до три години ще се намали с близо 50 процента.  В момента цената на тристепенното меню варира между 5 и 6 лева. Мярката ще влезе в сила от следващата година.  Предложението на кмета Петър Куленски бе прието от..

публикувано на 07.10.24 в 10:22

Монтират мантинели по главната улица на Асеновград

Започва монтиране на нови предпазни парапети по главната улица  в Асеновград. Целта е да се спре хаотичното пресичане на пешеходци и да се повиши сигурността на движението по  улица „Васил Левски“.  Монтажните дейности  ще продължат през цялата седмица, като се тръгва от зоната при светофара на автогарата.  Съоръженията между платната по дължината..

публикувано на 07.10.24 в 07:34

Приятно слънчево и топло време днес

Днес ще бъде предимно слънчево. Северозападният вятър ще отслабне и ще е слаб до умерен, постепенно ще се ориентира от юг, сочи синоптичната прогноза на Националния институт по метеорология и хидрология.  Максималните температури ще са между 19° и 24°, за Пловдив - до 25 градуса.  Ще духа до умерен вятър от запад-северозапад. Над планините..

публикувано на 07.10.24 в 07:11

250 бегачи от пловдивски фирми се включват в корпоративна щафета

Общо 25 търговски дружества, които развиват дейност в Пловдив и региона, ще участват в традиционното благотворително състезание по щафетно бягане. Седмото издание на спортната инициатива започва в 10 часа.  Най-голямата корпоративна щафета в Южна България ще се състои в Тракия икономическа зона.  Над 250 аматьори бегачи ще се включат в надбягването..

публикувано на 06.10.24 в 08:21