Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Казуси, протести и съкровища „Точно днес“

Скандиранията „Оставка!“ не стихват. Независимо как точно наричат недоволството от управлението, то е факт. Достатъчно убедително ли е? Отговорите търсим в утрото на 23 септември, ето какво ще чуете от 6 до 9.30 ч.:

Панагюрското златно съкровище се връща у дома. Директорът на Историческия музей в Панагюрище доцент Атанас Шопов ще чуете минути след 6 часа.

Covid-19 – ще се стигне ли до затягане на противоепидемичните мерки? Интервю с професор Коста Костов, специалист по белодробни болести.

Политически амбиции, ще разбият ли статуквото? Политологът Любомир Стефанов ще бъде наш събеседник по темата.

Пловдивски протест – жители на квартал „Младежки хълм“ се обявяват срещу отваряне на улиците „Данаил Юруков“ и „Леденика“. Какво ги смущава и как ще протече протеста? Това ще попитаме Добрияна Караджова, една от организаторките на протеста, а след това ще чуем и кмета на район „Централен“ Георги Стаменов.

В рубриката „Великите европейци“ Пламен Асенов представя втората част от историята за Леонардо да Винчи.

Преди това – рубриката ни „Добро утро, ден!“, в която тази седмица гостува Георги Тошев




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Динамична сряда с "Вход свободен"

За предстоящия рецитал на световноизвестната пианистка Донка Ангъчева и за номинацията й за "Будител на годината 2024", ще си говорим с нея днес. В разговора ни очаквайте подробности и за програмата на събитието с вход свободен. В сряда спорим добронамерено и градивно в рубриката "За и против" с Дора и Дарина. Започваме след новините в 13.

публикувано на 18.09.24 в 09:30

"Точно днес" за новостите преди есента

Приближаваме към есен 2024 година, която ще настъпи на 22 септември. Трупаме новини за изборите, на които едни от партиите ще се явят разделени, а други с опит за коалиции. Дали след разрива в ДПС има знаци за успешно представяне на вота, защо БСП и партиите към нея предприемат хода "лидерите крачка назад" - част от въпросите към политолога доц. Иван..

обновено на 17.09.24 в 16:50

Йордан Велчев в „Добро утро, ден!“

В рубриката „Добро утро, ден!“ тази седмица ни гостува Йордан Велчев – писател, поет, историк, изследовател и бивш художествен ръководител на Регионален телевизионен център-Пловдив. Два пъти е носител на наградата „Христо Г. Данов“ за принос в българската книжовна култура и два пъти печели награда „Пловдив“ за литература. „Най-голямата..

обновено на 17.09.24 в 15:11
Радослав Бимбалов

"Вход свободен" с Вяра, Надежда и Любов

Честит празник с Вяра, Надежда  и Любов в сърцата! Днес в предаването посрещаме празника с кинолегендата Любен Чаталов и почитаме този светъл ден с  поглед към  изиграните роли, незабравимите филми и респект към знаковото му творчество. За любителите на добрата литература открехваме завесата около новия антиутопичен роман на писателя Радослав Бимбалов "Ти..

публикувано на 17.09.24 в 10:20

"Точно днес" за вярата, надеждата и любовта

Православната църква на 17 септември почита паметта на Светите мъченици Вяра, Надежда, Любов и майка им София. На този празник влизаме в дверите на църквата в село Стряма. И това не е случайно, тъй като в продължение на повече от 80 години там е нямало православен храм. Опустошителното Чирпанско земетресение срива до основи старата църква "Св...

публикувано на 16.09.24 в 16:49