Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Съдят арменец, прострелял охранител на пловдивска дискотека

В Окръжен съд Пловдив ще се гледа делото срещу арменския гражданин Сергей Харутюнян, който на 29 юли 2018 г. простреля след скандал пловдивски охранител. 

До инцидента се стигна след като три дни преди това Сергей и компанията му отишли на нощна дискотека. Там обаче агресивното им  поведение предизвикало остър конфликт с един от бодигардовете – Атанас Карастайков. 

Размяната на реплики прераснала в сбиване с участието на другите охранители, в което пострадал един от групата на арменеца. 

Решен да отмъсти за обидата, след три дни Сергей Харутюнян рано сутринта причакал пред дома му на прибиране от работа Атанас Карастайков и го прострелял с пистолет няколко пъти в краката. 

След това арменецът се качил на паркирания наблизо джип и отпътувал за Слънчев бряг, където заедно със съучастници си бил приготвил алиби.

Въпреки това той бе бързо разкрит и заловен. Серегей има няколко предишни присъди за насилие, хулиганство и наркотрафик. 

За това престъпление той може да получи лишаване от свобода за срок от 15 до 20 години, доживотен затвор или доживотен затвор без замяна.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Военнотранспортен самолет катастрофира на авиобаза Граф Игнатиево

Военнотранспортен самолет L – 39 ZA  катастрофира в авиобаза Граф Игнтаиево.  Инцидентът е станал при подготовката на утрешните демонстрации. Министърът на отбраната Атанас Запрянов отменя авиошоуто в Трета авиационна база, съобщиха от Министерството на отбрраната.  В момента се провежда разследване.  Взети са мерки за локализиране на пожарите..

публикувано на 13.09.24 в 13:19

Обявиха обществената поръчка за нова сграда на МГ

Община Пловдив обяви обществената поръчка за проектиране, надзор и строителство на нова сграда на Математическата гимназия. Цената на всички дейности е 30 милиона лева без ДДС. Предвидено е  училището да има ще има 6 корпуса - учебен блок, администрация, сектор "Здравеопазване" и библиотечно-информационен център, корпус за спорт, център..

публикувано на 13.09.24 в 13:17

Присъда от 4 години затвор получи насилникът на Ванеса

Присъда от четири години затвор получи 30-годишният Цветомир Пенков от районния съд в Пловдив заради домашното насилие над жената, с която живели на семeйни начала и имат малко дете. Лишаването от свобода той ще изтърпи при първоначален строг режим.  Насилникът признава вината си. Има сключено споразумение с прокуратурата, което е одобрено от..

публикувано на 13.09.24 в 13:02

Двама пострадаха при катастрофа край Садово

Близо 6 часа бе затруднен трафикът в района на Садово заради тежка катастрофа с 2-ма пострадали.  От полицията уточняват, че сигналът за възникнало ПТП в района на 242 км на главен път І-8 е подаден около 5,30 ч. По първоначални данни е настъпил челен удар между два леки автомобила.  Пострадали са водачите - 67-годишна жена и 41-годишен мъж,..

обновено на 13.09.24 в 12:06

РСМ не е напуснала предизборната реторика, нека се върне към реализма

България винаги е била отворена за диалог с Република Северна Македония (РСМ) и България очаква този диалог не само да спомага за нашето културно сближаване, но и да даде тласък на икономическото сътрудничество. Ние очакваме с този диалог да се решат най-сетне и отворените проблеми между нас, каза президентът Румен Радев. Президентът..

публикувано на 13.09.24 в 11:07