Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Мотошествие срещу рака на гърдата

| обновено на 17.10.20 в 13:49

Пред зала „Колодрума“ в Пловдив сдружението на „Жените мотористки“ ще подкрепи Световния месец за борба с рака на гърдата. Очаква се десетки жени от цяла България да направят мотошествие по пловдивските булеварди, носейки отличителните знаци на кампанията. 

Организаторите ще проведат разяснителен форум за ролята на профилактичните прегледи. Гостите ще имат възможност да подпомогнат с дарение дейностите на фондация „Една от 8“.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Започва делото срещу Рангел Бизюрев за убийството в Цалапица

В Пловдивския Окръжен съд  започва процесът срещу Рангел Бизюрев за извършеното преди година убийство на  Димитър Малинов от Цалапица.  То ще се гледа по общия ред, с разпит на всички свидетели, след като на разпоредителното заседание бе отхвърлено искането на защитата на Бизюрев за дело по съкратената процедура.  Близнаците Борислав и Валентин..

обновено на 21.08.24 в 08:30

Градушка и порой съсипаха реколта и пътища в село Славейно

Градушка и проливен дъжд унищожиха посеви на жителите в смолянското село Славейно, каза за БТА Милена Апостолова - жител на селото. Всичко е унищожено, кой каквото има в градините - домати, краставички, тиквички, фасул, цветя, добави Апостолова. Пътят към една от махалите в селото е затворен заради свлачище. Паднала е и подпорна стена под един от..

обновено на 21.08.24 в 08:27

Разбиха голяма пловдивска група трафиканти на бежанци

Окръжна прокуратура-Пловдив привлече като обвиняеми седем мъже за участие в организирана престъпна група за трафик на мигранти. Арестувани са двама граждани на Йордания, като единият от тях е със статут на постоянно пребиваващ у нас, един австрийски гражданин от сирийски произход, двама сирийци, постоянно пребиваващи у нас и още един български..

обновено на 20.08.24 в 18:49

Костадин Тотев е новият управител на ВиК – Смолян

Тотев бе представен днес пред служителите на дружеството от заместник областния управител Красимир Даскалов.  Той посочи, че на първо място ще се заеме с възстановяване на нормалното водоподаване за населението, тъй като са недопустими аварии като тези в Мадан, Девин, Малка Арда и Павелско. Първоначалната информация е,  че предприятието е доста..

публикувано на 20.08.24 в 15:49

Удължиха до края на годината срока за строеж на новия мост до Първомай

Дейностите по строителството на новия мост над река Марица на пътя Плодовитово – Асеновград, в участъка между Първомай и село Градина, се удължават до декември. Те бяха преустановени от март до 17 юни, за да се опазят популациите на животинските видове в защитените зони на „Река Марица“ По тази причина срокът за приключване на строителството е..

публикувано на 20.08.24 в 14:25