Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Мултимедиен концерт "Кино и класика" в Дома на културата

Цигуларката Мила Георгиева и  пианистът Георги Черкин са солисти на  мултимедийния концерт  „Кино и класика“ от програмата на „Европейски музикален фестивал“ в Пловдив. Той  е част от Календара на културните събития на града и ще се състои в Дома на културата с диригент Максим Ешкенази.  

Програмата „Кино и класика“  е  комбинация от виртуозни класически пиеси и любими филмови хитове.  Ще се изпълнят творби на  Сен-Санс, Чайковски,  Моцарт, Бетовен, както и  филмова музика  от „Междузвездни войни“, „Хари Потър“, „Карибски пирати“, „Усещане за жена“.  Премиерно за Пловдив ще бъде изпълнена творба от  съвременния испански композитор Мелани Местре, която съчетава  бароковата полифония на Бах и страстното танго на Пиацола. 





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Алтернатива и утопия в Тракарт Парк

Международен симпозиум „Алтернативата...линията на утопията“ стартира в „ТРАКАРТ ПАРК – Център за съвременно изкуство“. Инициативата за форума е на Фондация „Тракарт-2000“ и „Асоциация „FURNA art & Culture“ – гр. Линц, Австрия, представлявана от Северина Кехайова и Петер Асман. До 11 октомври 16 визуални артисти от Австрия, Италия, Грузия..

публикувано на 04.10.24 в 07:45

Започва деветото издание на Международния китарен фестивал

С фламенко спектакъла „Дуенде“ на Давид Бермудес Фламенко Квинтет“ в Държавен куклен театър Пловдив стартира деветото издание на Международния Plovdiv GuitArt Fest. Пред публиката ще излезе познатата от  най-престижните  световни сцени Ноелия Варгас - единствената фламенко танцьорка посланик на УНИЦЕФ, благодарение на уникалния си талант..

публикувано на 04.10.24 в 07:04

Поливалентният Петър Г. Рей открива изложба в Пловдив

Откриването на лимитираната експозиция и представянето на стихосбирката „Гвоздеи кръстни“ е тази вечер, от 18 часа в галерия „PIESA“.  Изложбата „Преодоляване" е покана за вътрешно пътуване и изследване на необятността на духовното, и творческото пространство. Тя предизвиква зрителя да се потопи в свят отвъд физическата реалност, където..

обновено на 02.10.24 в 13:08

Изложба в НБ "Иван Вазов" открива дейността на Инър Уийл

В Народна библиотека "Иван Вазов" тази вечер се открива изложба, която разказва за 100 годишнината на Инър Уийл Клубовете по света.  В Пловдив международната женска организация съществува от близо 30 години и има поредица благотворителни каузи, включително насочени и към украинските бежанци и децата сираци.  Събеседник по темата е паспрезидентът на..

публикувано на 02.10.24 в 10:00

Детският оркестър "Дивизи" ще има серия от концерти в Пловдив

Детският симфоничен оркестър "Дивизи" - Пловдив ще представи своята наситена програма до Коледа и Нова година. Повече за новите проекти, по които работят децата и техните преподаватели разказват организаторът  Албена Бяндова и Диана Петкова , ръководител на проекта, който се реализира с финансиране от Национален фонд култура. В началото на..

публикувано на 02.10.24 в 09:32