Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Ден след ден" към актуалното на 11 ноември

| обновено на 11.11.20 в 14:24

В дните, в които ваксина против КОВИД-19 все още няма, лечението с кръвна плазма, дарена от преболедували заразата, е сред най-успешните. В България обаче тя може да се дари само в 2 болници в София, а от скоро – и във Варна. За лечението с кръвна плазма, кой може да я дари и защо в Пловдив все още няма такъв център – по темата търсим хематолога проф. Стефан Горанов.

Живка Танчева ни среща задочно с Даниел Георгиев, създател на фейсбук платформата „Коронавирус информация“, който е готов да стане доброволец.

Сериозен недостиг на лекарства за домашно лечение на КОВИД-19 има в пловдивските аптеки, показа проверката на Антония Попова

Близо 80 % от учителите и директорите в страната смятат, че цялата образователна система трябва да премине временнно на електронно обучение от разстояние. Това показва анкета на синдикат „Образование“ към КТ „Подкрепа“, а повече за изследването ще научим от председателя на синдиката Юлиан Петров.

Екатерина Костова провери каква е ситуацията с въздуха над пловдивското село Катуница, където вчера изгоря фабрика за преработка на череши.

Стоян Терзиев проследи реакциите в община Калояново, след като вчера кметът на общината Георги Георгиев бе арестуван, тъй като шофирал дрогиран.  

Има и още. Бъдете с нас, ще бъде интересно!


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Археологическа велообиколка днес във "Вход свободен"

На 22 септември 2024 г., в рамките на Европейските дни на наследството, любителите на историята и активния начин на живот ще имат уникалната възможност да открият Пловдив по нов и различен начин.  Под наслов „По пътя на водата“, обиколката ще проследи важни водни маршрути в града, с акцент върху пътя и функциите на акведуктите и на река Марица. Водачите..

публикувано на 13.09.24 в 09:30

„Точно днес“ – за вярата, кризите и здравето

Не само петък, но тринайсти ден от септември. Посрещаме го без фатални нотки и с важните теми за Пловдив и страната. Ето какво ще чуете във времето до 9.30 часа: До какво ще доведе политическата криза у нас и опасно ли е да се правят промени в изборния поцес преди тя да приключи? Отговор на този въпрос ще търсим от Калин Славов ,..

публикувано на 12.09.24 в 16:37

Четвъртък следобед с „Вход свободен“

С Елеонора Аврамова говорим за събитието „Свещени води: Божествената женска сила“, тази събота, в Пловдив. Очаквайте след 14 часа. Говорим и с режисьора Николай Василев за филма „Ваклуш“, който ще се прожектира безплатно за пловдивчани и гостите на града, в неделя от 18 часа, в Lucky Дом на киното. Очаквайте и рубриката „Предразсъдъци и..

обновено на 12.09.24 в 09:45

"Точно днес" от археологията до шофьорските курсове

Утрото с Радио Пловдив на 12 септември започва с актуалните теми и събития. Нови правила за шофьорските изпити влизат от декември, след като бяха обнародвани в Държавен вестник. С тях се слага край на безкрайното явяване на изпит за придобиване на правоспособност. До 4 пъти се ограничават опитите за взимане на шофьорска книжка в рамките на..

публикувано на 11.09.24 в 17:00

Различен следобед с "Вход свободен"

Днес в предаването минутки след 13:30 наш гост ще бъде Елисавета Котова - председател на Националната асоциация на децата и младите хора с диабет. Поводът да я поканим е,  20-ти юбилеен летен  лагер в гр. Априлци, който асоциацията обедини както децата с диабет, така и техните  родители. Акцент тази година бе темата  "Подсладителите и последните научни..

публикувано на 11.09.24 в 09:30