Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

13 души в Пловдивска област загубиха битката с вируса

Общият брой на пациентите с COVID-19 е 10080

| обновено на 19.11.20 в 15:01

Запазва се високата заболеваемост от Ковид в Пловдив и областта. За изминалото денонощие има  464 новодиагностицирани  случаи. 

От тях има  заболели 7 медици от болничната помощ - 2 медицински сестри, 4 санитари и 1 лаборант. 13 са починалите. Загубиха битката с коронавируса три жени на възраст 63, 65 и 77 години – всичките с придружаващи заболявания. 

Починал е и 33-годишният учител по английски език в ОУ "Гео Милев“ в Садово Георги Терзийски. Той не е имал придружаващи заболявания. Останалите 9  починали мъже са на възраст  до 90 години и имат придружаващи заболявания.

По информация на здравните власти  за изминалите 24 часа  е установен Ковид -19 в две детски градини в Пловдив. Заболели са двама учители. Те са от Детските градини „Дъга “  и  „Здравец“. Наложена е карантина на контактните деца и персонала. 

Две пловдивски училища имат заразени учители в начален етап - това са Средните училища „Черноризец Храбър“ и  „П.К.Яворов“.  В областта  ОУ с. Кърнаре , община Карлово има заболял учител, преподаващ на 5-7 клас.  В СУ „Константин Кирил Философ“ Пловдив - заболял  като контактен ученик от 1Е клас. 

Оздравелите до момента в областта  са 5189, като за последното денонощие  са 189, като от тях има 2 медицински сестри и 1 санитар. На домашно лечение  са 4068 лица.

По информация на Спешна помощ  общо са изпълнени 259 случая, от тях 71 свързани с Ковид-19. Хоспитализации - 8 в областта и 21 за Пловдив, оставени на домашно лечение 42. Свободните легла според Областната информационна система  са 114.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Четири автобуса възстановяват маршрутите си покрай Централна гара

От днес 4 линии на пловдивския градски транспорт възстановяват маршрутите си по западното платно на бул. „Руски“. Автобусите с номера 12, 16, 18 и 116 ще се движат в този участък по маршрутите си, съгласно Общинската транспортна схема. Връщането към обичайното трасе стана възможно след отварянето за движение на колелото на Централна гара.

публикувано на 18.09.24 в 07:57

18 септември е обявен за Ден без загинали на пътя

За девета година Европейската мрежа на службите на пътна полиция ROADPOL организира  Ден без загинали на пътя  в рамките на  Дните на безопасността на пътя  между 16 и 22 септември с мото  „Остани жив! Пази живота!“  („Stay alive and save lives“).  Тази година  18 септември  е определен за  Ден без загинали на пътя. Отново  целта е да се..

публикувано на 18.09.24 в 07:40

Мъж пострада при пожар в цех в Пазарджик

35-годишен мъж е пострадал при пожар снощи в Пазарджик. От Главна дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" уточняват, че сигналът е подаден минути преди 20.00 ч. снощи. Горял е  цех за преработка на тонер касети, намиращ се в гр. Пазарджик. Пожарът е ликвидиран от 3 екипа на пожарната в Пазарджик с общо 8 служители.

публикувано на 18.09.24 в 07:36

Седма точка от демокартата на АгроХъб.БГ отваря врати в село Мало Конаре

Нова демоточка на Европейския цифров иновационен хъб АгроХъб.БГ в стопанството на Десислава и Иван Кабурови в пазарджишкото село Мало Конаре  се открива днес. Демоточката във фамилното стопанство на Десислава и Иван Кабурови е част от технологичната инфраструктура на ЕЦИХ АгроХъб.БГ, която се изгражда на територията на България по проект,..

публикувано на 18.09.24 в 07:20

Голяма токова авария нарушава водоподаването в Пловдив

Електрическа авария на помпена станция "Юг" е  причината тази вечер няколко района в Пловдив да останат без вода, обясниха от   ВиК.   По сигнали в социалните мрежи, засегнати пряко са  районите "Централен", "Западен" и "Южен".   Голяма част от града е с нарушено водоподаване заради токов удар от съоръжене на EVN.  Аварийни екипи работят за..

публикувано на 17.09.24 в 20:38