Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

„Точно днес“ – с фактите и цветовете на новата седмица

Общинско здравеопазване в условия на ковид криза. Директорът на МБАЛ „Свети Пантелеймон“ доктор Константин Сапунджиев ще говори за проблемите и решенията в тежката ситуация.

Пловдивските ученици от 5 до 12 клас се връщат от днес по график в училищата. Какви са предизвикателствата и как ще се следи за спазване на противоепидемичните мерки? Началникът на РУО-Пловдив Иванка Киркова с обобщена информация по темата.

Пренасяме се и в Смолян, където ученици ще готвят за медиците на първа линия в местната болница. Началникът на РУО-Смолян Мария Семерджиева ще ни разкаже повече за кампанията.

Ще говорим още и за кампанията за набиране на средства за ремонт на два от етажите на бившия дом "Рада Киркович", където врати ще отвори Комплекс за ранно детско развитие. За него ще ни разкаже Иванка Шалапатова, изпълнителен директор на фондация „За нашите деца“.

И още в утрото на 23 ноември:

Доктор Милен Врабевски ще ни разкаже всичко за новия албум на Intelligent Music Project, който предстои да излезе след броени месеци. Песните са писани по време на пандемията от коронавирус. А какви са посланията в тях? Отговорите очаквайте петнайсет минути преди девет часа.

А в зона „Култура“ на Радио Пловдив – интервю на Галя Митева с Павлина Маринова, изкуствовед и галерист в галерия „Люнион“, където се представя колекция от творби на един от най-интересните български художници -  Димитър Казаков-Нерон.

Преди всичко това – „Добро утро, ден!“. В рубриката тази седмица ни гостува известната галеристка Анна Дякова




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Как ни променя есента - "Точно днес"

България да получи ресор "Стартъпи, проучвания и иновации" в следващия състав на Европейската комисия предложи председателят ѝ Урсула фон дер Лайен, като обяви номинираните. Сред тях е и бившата външна и правосъдна министър в България Екатерина Захариева, която ще отговаря за иновациите на европейско ниво. Тази информация отзвуча в..

публикувано на 18.09.24 в 18:31

Йордан Велчев в „Добро утро, ден!“

В рубриката „Добро утро, ден!“ тази седмица ни гостува Йордан Велчев – писател, поет, историк, изследовател и бивш художествен ръководител на Регионален телевизионен център-Пловдив. Два пъти е носител на наградата „Христо Г. Данов“ за принос в българската книжовна култура и два пъти печели награда „Пловдив“ за литература. „Най-голямата..

обновено на 18.09.24 в 15:53

Динамична сряда с "Вход свободен"

За предстоящия рецитал на световноизвестната пианистка Донка Ангъчева и за номинацията й за "Будител на годината 2024", ще си говорим с нея днес. В разговора ни очаквайте подробности и за програмата на събитието с вход свободен. В сряда спорим добронамерено и градивно в рубриката "За и против" с Дора и Дарина. Започваме след новините в 13.

публикувано на 18.09.24 в 09:30

"Точно днес" за новостите преди есента

Приближаваме към есен 2024 година, която ще настъпи на 22 септември. Трупаме новини за изборите, на които едни от партиите ще се явят разделени, а други с опит за коалиции. Дали след разрива в ДПС има знаци за успешно представяне на вота, защо БСП и партиите към нея предприемат хода "лидерите крачка назад" - част от въпросите към политолога доц. Иван..

обновено на 17.09.24 в 16:50
Радослав Бимбалов

"Вход свободен" с Вяра, Надежда и Любов

Честит празник с Вяра, Надежда  и Любов в сърцата! Днес в предаването посрещаме празника с кинолегендата Любен Чаталов и почитаме този светъл ден с  поглед към  изиграните роли, незабравимите филми и респект към знаковото му творчество. За любителите на добрата литература открехваме завесата около новия антиутопичен роман на писателя Радослав Бимбалов "Ти..

публикувано на 17.09.24 в 10:20