Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Затягат противоепидемичните мерки до 21 декември

| обновено на 25.11.20 в 15:04

След правителствено заседание се реши да бъдат въведени следните мерки, считано от петък - 27 ноември вечерта, които ще продължат до 21 декември

Решенията обяви здравният министър Костадин Ангелов и уточни, че през целия ден в петък мерките няма да важат, те влизат в сила петък срещу събота.

Преустановяват се присъствените учебни занятия във всички образователни институции - училища, висши училища, езикови центрове, извънкласна дейност, детски центрове, детски градини и ясли.

Преустановяват се посещенията на всички заведения за хранене. Допускат се само доставки на храна за дома и офиса.

Преустановяват се конферентни мероприяти семинари, конкурси, тиймбилдинги, групови културни и развлекателни дейности, без театрите, където са разрешени посещенията до 30% от капацитета при стриктно спазване на мерките, а частните мероприятия са разрешени до 15 души.

Преустановяват се спортните мероприятия със състезателен и тренировъчен характер за лица до 18 души, с изключение на международните състезания, които вече са започнали. Всички мероприятия за лица над 18-годишна възраст ще се провеждат без публика.

Преустановяват се и посещенията във фитнес центрове. А също и в игрални зали и казина.

Преустановяват се посещенията на търговските центрове - тип мол, с изключение за зоомагазини, оптики, банки, хранителни магазини, аптеки, доставчици на услуги, които се намират в моловете. Малките магазини продължават да работят при сегашните условия.

Преустановяват се организираните екскурзии.

Парковете и градинките остават отворени, няма да бъде налаган и вечерен час.

Остават отворени църквите, джамиите и другите религиозни храмове у нас.



БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Смениха стадиона за мача "Септември" - Локо - Пловдив

Спортно-техническата комисия към БФС обяви промяна на стадионите в следващите мачове на Ботев и Локомотив. Както е известно, "жълто-черните" се завръщат в "Коматево", заради потресаващото състояние на тревната настилка на стадион "Христо Ботев". В същото време двубоят между Септември и Локомотив ще се играе на стадиона в "Надежда", заради концерт на..

обновено на 22.08.24 в 18:46

Болницата в Смолян ще има вертолетна площадка

И Смолянската болница „Д-р Братан Шукеров“ ще изгради вертолетно летище, което да се ползва от въздушните линейки в страната. От здравното заведение настояват общината да им предостави за безвъзмездно право на строеж 1355 квадратни метра площ, които в момента са публична общинска собственост.  На сесията си в края на август съветниците трябва да..

публикувано на 22.08.24 в 15:05

Нова пътна връзка ще свърже районите "Южен" и "Тракия"

Кметът на Пловдив Костадин Димитров обяви, че вече има готов проект за изграждането на връзката между районите „Тракия“ и „Южен“, която ще започва от Кукленско шосе и ще завършва до Асеновградско шосе. Заместник–кметът по строителство и инвестиции инж. Тошо Пашов, допълни че пътят ще свързва промишлените зони на районите „Южен“ и „Тракия“...

публикувано на 22.08.24 в 12:54

Археолози и строители бързат за приключване на ключови проекти

В 8 часа утре в петък се очаква да бъде отворено движението по бул. "Васил Априлов" в отсечката от моста на Марица до кръстовището с бул. „Шести септемви“. За почти два месеца в участъка бе подменена ВиК-мрежата, която предизвикваше чести аварии и течове и направен ремонт на пътното платно. Ремонтните дейности предизвикваха непрекъснати..

публикувано на 22.08.24 в 11:55

Делото "Цалапица" продължава с разпит на свидетели, очната ставка се провали

Вторият ден на делото „Цалапица“ започна без очна ставка между обвиняемия за убийството на 24-годишния Димитър Рангел Бизюрев и Борислав Динков, който вчера се съгласи на нея.  Не съм видял Рангел да удря Димитър,  каза единствено в съда Борислав Динков , след което бе изведен от залата. Той и братът му близнак Валентин са свидетели по..

обновено на 22.08.24 в 11:12