Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Протест на "Затворения малък бизнес" пред Община Пловдив

| обновено на 21.12.20 в 14:09
3
Снимка: Радио Пловдив, Севдалин Палаузов


Собственици на малки търговски обекти, сергии, магазинчета, както и бармани и сервитьори се събраха  на спонтанен протест пред Община Пловдив. 


Работещите в бранша недоволстват заради загубите, които търпят от затварянето на заведенията им  заради мерките срещу разпространението на коронавируса. 

Те настояват мерките да са еднакви за всички браншове - или тотално заваряне на всички търговски обекти, или  забраната за тях да отпадне по подобие на големите търговски вериги, където, според протестращите, се струпват много повече хора, при това с минимално спазване на защитните предписания. 

"За разлика от големите хипермаркети, ние зависим от ежедневни приходи, за да оцеляваме!" -  заявиха представителите на дребния бизнес. 

"Просто искаме да работим, за да изхранваме семействата си" - обобщи настроенията собственичка на малко магазинче в затворен мол. 

"Не можем да разчитаме на държавните 24 лева,никой от нас не е получил нищо и не се знае изобщо кога ще бъдат изплатени" - сподели работник в също затворен магазин. 

Протестът протече без напрежение, участниците обявиха, че той ще бъде постоянен, докато исканията им не бъдат чути. 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Още от категорията

Служител на фирмата е вероятният подпалвач в двора на "Чистота"

Камерите на общинското предприятие „Чистота“ са засекли евентуалния подпалвач в двора на фирмата вчера, съобщи заместник - кмета с ресор  екология Иван Стоянов.  Записите, на които се вижда заподозреният са предадени на Първо РПУ, което разследва пожара. Мъжът е служител на "Чистота". Припомням, че вчера сутринта в двора на фирмата се..

публикувано на 12.10.24 в 09:54

Вятърът разнесе дима от горящото сметище, въздухът в Пловдив е чист

Към този час няма превишение на нормите на фини прахови частици вследствие на дима от пожара на сметището край Цалапица, съобщиха от РИОСВ - Пловдив. От екоинспекцията заявиха, че са следили качеството на въздуха през цялата нощ и само между 2 и 4 часа сутринта са засечени по-високи от обичайните стойности и на двете станции в града – „Каменица“ и..

публикувано на 12.10.24 в 09:41

Локализираха пожара в депото на Цалапица

През нощта е локализиран пожарът в сметището за битови отпадъци край Цалапица.  Запали се сметището на Цалапица, четири пожарни гасят пламъците Шест пожарни екипа се борят с пламъците от късно снощи, като са работили цяла нощ заедно с тежка техника. Включени са и водоноски от ОП "Чистота". Осигурени са и инертни материали за гасенето.  Тази..

обновено на 12.10.24 в 09:24

Жители на Трилистник излизат на нов протест

Жители на селата Трилистник, Скутаре и Рогош в община "Марица" излизат на протест заради забавеното изграждане на жп-надлез между селото и Рогош. Протестът е насрочен за 11.00 ч. край строящото се съоръжение.  Трилистник протестира заради недовършен жп надлез Хората обвиняват НКЖИ за огромното забавяне в строителството, което по думите им, е..

обновено на 12.10.24 в 09:24

В Пловдив пак събират пластмасови капачки и бутилки

Есенната кампания на инициативата „Капачки за бъдеще“ продължава. Днес пластмасови капачки и бутилки, както и алуминиеви кенчета ще се събират на паркинга на голям хипермаркет в Пловдив от 9.00 до 13.30 ч., а утре – на паркинг до автогарата в Пазарджик. „До момента със средства, събрани от кампанията, заедно дарихме 22 кувьоза, 6 детски..

обновено на 12.10.24 в 09:24