На Коледа, всички пътища водят към дома.
Няма как, днес говорим за традициите в празничните дни, с етнолога Анелия Овнарска.
Ще ви срещнем и с Благовест Георгиев, който от 18 години живее в Ница. Той е музикант и преподовател по класическа китара, в консерватория. За мерките там около празниците и как той, и неговото семейство ще празнуват, коментираме след 12.30.
Освен това, ще пазим и околната среда, нищо, че е Коледа. Всъщност, най-вече на Коледа и Нова година въпреки, че тази година големите тържества са отменени. „Коледа без отпадъци“ е инициатива на Сдружение „БГ Бъди активен“. Те ни напомнят да бъдем разумни, когато става въпрос за опаковане на подаръци, декорации и украса. Румяна Киризиева, разказва.
Очаквайте и рубриката „Четем с радио Пловдив“, с коледна история. Рубриката "Извънредни мисли", на Дарина Иванова, също участва, в днешната ефирна разходка.
И не на последно място,ще играем, има и награда. Във времето, след 13 часа, се случват нещата.
Започваме, след новините 12.
Ружка Генова е наш гост в първата седмица на март 2025 година. В края на 2022 година международната майсторка по шахмат бе обявена за училищен ръководител №1 от Министерството на младежта и спорта. Ружка Генова е директор на Спортно училище „Васил Левски“- Пловдив от 1 юли 2019 година, преди това от 2001 до 2013 година е била заместник-директор..
В последния ден от работната седмица някак логично отправяме мислите си към планове за почивка и различни забавления. Ще бъдем в помощ и услуга на тези, които споделят усещането ни за лятна лежерност. В поредния епизод на "Уроци по щастие", продължаваме темета за успешно плануване на почивка с половинката. Очаквайте още от съветите на консултанта ни..
Последното работно утро на седмицата посрещаме с актуалните теми в Пловдив, но към тях ще добавим и културните прояви, които правят плавен преход към почивните дни, ето какво ще чуете във времето до 9.30 часа: Усещане за цени. Повечето българи отчитат увеличение, за разлика от политиците. Има ли спекула и колко адекватни са набелязаните мерки..
За някои храната е изкуство, за други поезия поднесена в чиния, но почти винаги овкусена с много подправки и не на последно място доза чиста емоция! Замисляли ли сте се колко често посягате към храната не от глад, а от стрес, скука, тъга или дори радост? Това е емоционално хранене – навик, който може да ни отдалечи от здравето и хармонията със..
Пчеларите тази година очакват по-ниски добиви от мед. Какви са причините, ще се отрази ли това на цените и какви са изпитанията пред бранша ще коментираме с Борис Бормалийски, пчелар от района на Хисаря и председател на Асоциация професионално пчеларство. И още проверки в салоните за маникюр и педикюр предстоят от началото на септември,..