Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Собствениците на фитнеси готови да отворят

| обновено на 21.01.21 в 13:10
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Собствениците на фитнес зали са в абсолютна готовност да ги отворят за посетители още днес, но търпеливо ще изчакат решението на Правителството. Управителката на един от тях Дора Цокева сподели, че всички мерки за дистанция и дезинфекция са взети още в края на миналата година, преди да бъдат затворени изцяло.

Малкото останали работещи служители във фитнес залите като касиерката Йовка Димова например, също с нетърпение очаква обектът да заработи на пълни обороти: 

"От почти два месеца идват клиенти питат ни кога ще отворим, слушат новини и чакат. Но за сега е отворено само магазинчето към фитнес залата. И няма треньори, няма посетители. Трудно ни е, много трудно". 

Някои от собствениците на фитнес зали, обаче са успели да кандидатстват и спечелят финансова помощ по различни национални и европейски програми и по този начин да задържат своите дългогодишни служители. Сред тях е Валентин Драгнев.

По думите му, обаче до сега на работниците му се полага  само сумата от 24 лева за единствения работен ден през миналата година - 27 декември. Тя се отпуска за служители, излезли в принудителен неплатен отпуск. 

Сред собствениците на фитнес зали върви слух, че евентуалното отваряне на обектите им ще бъде на 4 ти февруари 2021ва година. Определят го като нелогично, защото деня се пада в четвъртък , а би могло да е първи февруари , понеделник. 

Днес се очаква Решението на правителството дали залите за спорт ще отворят отново врати след 31 ви януари. Припомням , че вече втори месец над 60 хиляди наети в бранша хора стоят без работа, заради забрана да функционират по време на извънредната епидемична обстановка. Преди ден от бранша настояха с писмо до Правителството „необоснованото“ по думите им  ограничение да бъде отменено днес. 

Интервюираните  управители на фитнес зали приемат с притеснение информацията, че в България върлуват и нови щамове на коронавируса. Защото по думите им това е сигнал за предстоящи нови рестрикции в бранша. 

Какви са настроенията сред собствениците и служителите във фитнес- залите в Пловдив и как се справят те по време на принудителното затваряне можете да чуете в прикачения файл.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Пловдивчани настояват за облагородяване на Данов хълм

Пловдивчани, които живеят в района на Данов хълм, излязоха с апел към кмета на район „Централен“  Георги Стаменов и ръководството на община Пловдив за спешни мерки за облагородяване на тепето. Кметът на „Централен“ заяви, че ще поиска в градския бюджет за 2025 година да се заложат 1 млн.лв. за облагородяване и ремонтни дейности на хълма.  В..

публикувано на 04.10.24 в 16:03

В културните институции липсва самоконтрол

"Скандалът с театрите е един огромен шок за цялата гилдия. Не е и лесно да се възприеме. Не ни е приятно, разбира се, но в никакъв случай не бихме искали обаче това да бъде оценката за цялостната театрална дейност в България. Не трябва да бъде по този начин и не ни се иска това да остави някакъв отпечатък върху дейността на хората, които дават..

публикувано на 04.10.24 в 10:39

Светлинно шоу озарява Царския дворец "Кричим"

Паркът на Царския дворец "Кричим" се озарява от магично светлинно шоу, което от около месец наблюдават стотици зрители. Спектакълът Whisper of Lights (Шепот на светлините) е авторско дело на 2-ма млади софиянци, като един от тях е  Георги Колев . "По груби сметки досега са дошли над 10 000 посетители, от всички краища на България. Основно са..

обновено на 03.10.24 в 17:20

Петното е върху цялата гилдия и цапа достойнството ѝ

Петното е върху всички, категоричен е бившият министър на културата Вежди Рашидов, коментирайки скандала с театрите и схемата за фиктивни назначения и източване на средства в програма "Ден след ден" на Радио Пловдив.  "Тъжно и обидно е. Тъжно е, че това петно е върху цялата гилдия и цапа достойноството ѝ, а обидното е, че е точно в сферата на..

публикувано на 03.10.24 в 16:57

Не очаквам пълномащабна военна операция в Близкия Изток

Не очаквам пълномащабна военна операция и истинско военно противопоставяне между Израел и Иран. Това заяви в интервю за предаването „Ден след ден“ на Радио Пловдив дипломатът-арабист и бивш зам.-министър на външните работи пред Радион Попов. Според него разрастващият се конфликт в Близкия Изток има демонстрационен ефект. „Това е..

публикувано на 03.10.24 в 16:56