Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Ботев" разби със 7:0 "Гигант" (Съединение)

Ботев (Пловдив) - Гигант (Съединение) 7:0
Снимка: ПФК Ботев Пловдив

Ботев (Пловдив) разгроми със 7:0 Гигант (Съединение) в първата си контрола от зимната подготовка. Двубоят се игра на базата на "канарчетата" в Коматево и бе първи за новия им старши треньор Азрудин Валентич.
Мачът бе изгледан от руския бизнесмен Антон Зингаревич, който ще стане собственик на Ботев (Пловдив). Участие поради контузии не взеха Димитър Тонев, Мишел Еспиноса, Атанас Илиев и Кевин Янсон.

С хеттрик за "жълто-черните" се отличи младият талант Иван Василев. Още в 3-ата минута той излезе на удобна позиция и стреля, но вратарят на съперника парира удара му. В 22-ата минута дебютиращия за Ботев Пловдив Реда Рабей подаде на Иван Василев, чийто удар не остави шанс за гостите и резултата бе открит за 1:0.

Девет минути по-късно Славчо Шоколаров финтира отлично защитата на Гигант и пусна техничен прехвърлящ пас към Иван Василев, който отклони топката с глава за 2:0. В 38-ата минута французинът Реда Рабей отне топката пред вратата на Гигант, пусна пас към Кристиан Добрев, който пусна успореден на гол линията пас. Иван Василев изпревари защитник в синьо и засече за трети път топката в мрежата на съперника.

Секунди преди почивката Бисер Бонев открадна топката в центъра на терена подаде на Крис Добрев. Нападателят финтира няколко противникови играчи, направи двойно с Иван Василев. След като получи отново коженото кълбо Кристиан Добрев прехвърли технично стража на гостите за 4:0. През второто полувреме Азрудин Валентич смени целия си отбор от първата част. В 66-ата минута при поредната си атака Станислав Маламов пусна пас през центъра към другия дебютант Салиф Сисе, който надбяга защитата на съперника, преодоля вратаря на Гигант и пусна топката в мрежата за 5:0. В 77-ата минута Станислав Маламов центрира топката, а Стефан Попов я засече топката с глава във вратата на гостите за 6:0.

В 90-ата минута на срещата Салиф Сисе фиксира крайното 7:0 в полза на домакините.

Ботев Пловдив: Янко Георгиев, Виктор Генев, Станислав Работов, Марио Младеновски, Бисер Бонев, Славчо Шоколаров, Мите Цикарски, Реда Рабей, Георги Трифонов, Иван Василев, Кристиан Добрев (Георги Аргилашки, Салиф Сисе, Димитър Пройчев, Стефан Попов, Атанас Чернев, Филип Филипов, Станислав Маламов, Габриел Земярски, Пламен Цончев, Благовест Данчев)



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

„Алтер его” - футбол, пародии, весели гости и Франсоа Вийон

Калейдоскоп от усмивки ще се завърти в „Алтер его“ тази събота! Очаквайте неподозирани пародии, усмихнати гости, както и весели престрелки между водещия Петър Краевски и неговото сатирично алтер его Краю Петровски.  Като стана дума за гости, свои сатири ще споделят с нас Васил Сотиров, Турхан Расиев и Христо Нанев. В рубриката „Сатирик..

обновено на 06.07.24 в 16:07
Локо завърши с победа планинския си лагер

Локо разби с 4:0 "Пирин" в контрола

"Локомотив" (Пловдив) завърши лагера в Боровец с разгромна победа. Пловдивчани надвиха "Пирин" с 4:0 контрола, играна в Самоков. Христо Иванов даде преднина на "Локомотив" в 12-ата минута. В 50-ата минута Мартин Хайдаров покачи на 2:0. В 65-ата минута Медвед бе съборен в наказателното поле на “орлетата” и съдията отсъди дузпа. Христо Иванов бе точен..

публикувано на 06.07.24 в 15:39
Георги Иванов подписа договора за технологията на голлинията

БФС въвежда технологията на голлинията

БФС сключи договор за 4 години за използването на стационарни камери на голлинията по време на срещите от Първа лига. С нововъведението БФС извежда като свой основен приоритет равнопоставеността между клубовете, като новата технология ще позволи точни и коректни решения за признаване на гол или съответно неговата отмяна.  В същото време ще бъде намален..

публикувано на 05.07.24 в 16:35
Легендарната Пенка Стоянова

Спомен за Пенка Стоянова, факлоносец на олимпийския огън

Великата ни баскетболистка Пенка Стоянова е родена на 21.01.1950 година в град Карлово Пенка Стоянова е сребърна медалистка от Олимпийските игри в Москва през 1980 годшна и бронзова от Олимпиадата в Монреал през 1976 година. Участва в 8 европейски първенства. Сребърна медалистка от Варнапрез 1972 година и бронзова от Клермон Феран през 1976 година...

публикувано на 05.07.24 в 13:35

Поетът Красимир Йорданов за истинския Джулай

С поета Красимир Йорданов говорихме за поредния Джулай като празник на лятото и свободата.  Посрещането на слънцето на морския бряг в утрото на 1 юли е традиция, която Старите кучета (група стари приятели, поети и китаристи) спазва стриктно от средата на осемдесетте години насам- сподели Йорданов. Джулая е чисто български феномен, който съществува..

публикувано на 04.07.24 в 16:25